Cem Celil Lale/HaberAydın

Göreve geldikleri günden bugüne başkanı oldukları ilçeye tek bir çivi bile çakamayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın yeniden aday olmak istemeleri şaşkınlık yaratıyor. Aydın’ın diğer ilçelerinde belediyelerin hizmet ve yatırımları devam ederken hiçbir hizmet üretemeyen 3’lünün CHP Genel Merkezi tarafından üstünün çizildiği söyleniyor.

Özakcan’ın görev süresi skandallarla dolu

Aydın’ın merkez ilçesi konumunda olan Efeler ilçesinde belediye başkanı olan Mesut Özakcan’ın görev süresi, ballı atamalar, şaibeli ihaleler ve birçok skandalla anılıyor. Özakcan, özel bir şirkette çalışan damadı Abdulkadir Baş’ı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirmişti. Daha sonra gelen eleştirileri dikkate almayan Özakcan, “Alıyorsam ben alıyorum. Bu birime damadımı getireceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Özakcan’ın başkanı olduğu Efeler Belediyesi’ne Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri baskın yapmıştı. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı olmasına rağmen kendi partililerinden uzak bir profil çizen Özakcan, başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere hemen hemen herkesle kavgalı.

Süleyman Toyran’da farklı değil

Aydın’ın kalabalık ilçelerinden biri olan Söke’de de vatandaşlar Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın performansından memnun değil. Toyran’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle koordinasyonu sağlayamadığını söyleyen vatandaşlar, Söke Belediyesi’nin de hizmet konusunda sınıfta kaldığını belirtti.

Toyran’ın görev süresi boyunca varlığını hissettirememesi Sökeliler’in dikkatinden kaçmadı. Sadece özel gün ve bazı programlara katılan Toyran’ın Söke için hizmet üretmemesi nedeniyle 2019’un Mart ayında yapılacak seçimlerde aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kayalı’nın karnesi sıfırlarla dolu

Turizmin başkenti olarak adlandırılan Kuşadası’nda ise durum çok daha karışık. 2014’de yapılan yerel seçimlerde başkanlık koltuğuna oturan Başkan Özer Kayalı, Kuşadası’na tek bir çivi bile çakamadan koltuğa veda ediyor. Kayalı’nın hizmet süresi boyunca belediyeyi yandaşlarıyla doldurması, vatandaştan uzak kalması ve Kuşadalılar’ı dikkate almaması nedeniyle aday olması imkansız gibi gözüküyor.

Belediye Başkanı olmasına rağmen mesaisini Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarını yavaşlatmak, bazı grupları yönlendirerek algı yaratmak için harcayan Kayalı’nın geride bırakacak tek bir eseri bile olmaması Kuşadası’nın kayıp yılları olarak değerlendiriliyor.