ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, yaklaşan yerel seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Seçimle ilgili son anketini paylaşan Uslu, "AK Parti'de 24 Haziran'a göre ekonomiden dolayı biraz düşüş var" dedi. CHP'nin İstanbul adayına da değinen Uslu, "CHP, hem kendi tabanına, hem İYİ Parti'ye, hem HDP'ye hem de Binali Yıldırım'a oy vermeyecek MHP'lilere sempatik gelecek birini seçmeli" ifadelerini kullandı.

“MHP ÇOĞU ADAYINI GERİ ÇEKECEK”

Yerel seçimde MHP’nin Adana, Mersin ve Manisa’daki ısrarını vurgulayan Uslu, “MHP’nin tek başına Adana, Mersin ve Manisa’yı alması pek mümkün değildi. MHP 30-40 yer açıkladı. Hepsi AK Partili iller. Şimdi muhtemelen onların çoğunu geri çekecek. Arkadaşlardan özür dileyip fedakarlık yapmaları istenir. Daha önce de böyle vakalar olmuştu” dedi.

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu’nun açıklamaları gözleri Aydın’a çevirdi. MHP’nin tek başına kazanması imkansız olan illerden bir tanesi olan Aydın’da da Ümmet Akın’ın adaylığını geri çekeceği iddia ediliyor. Akın’ın adaylığını geri çekeceğinin konuşulmaya başlanması MHP tabanında da rahatsızlığa neden oldu.