Konya’nın Çumra ilçesinde paranormal bir olay meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Çumra ilçesinde yaşayan Yeşildağer ailesinin hayatı gündüz saatlerinde normal seyrederken gece olduğunda eşyaların yeri değişiyor, kapı-pencereler açılıp kapanıyor, musluklar açılıyor ve evden bazen uğultu bazen de kahkaha sesleri geliyor.

Dünya genelinde birçok örneği olan ve bilim adamları tarafından poltergeist(Kötü ruh) vakası olarak kabul edilen doğa olayı Türkiye’de de yaşandı. Konya’nın Çumra ilçesinde yaşayan Yeşildağer ailesinin hayatını durma noktasına getiren olay dinleyenlerin kanını dondurdu. Edinilen bilgiye göre 3 çocuğuyla beraber Çumra’da yaşayan baba F. ve anne S. Yeşildağer çiftinin başı yaklaşık 3 senedir evleriyle dertte. Eşyalarının yer değiştirdiğini söyleyen aile kabus dolu günler yaşadığını söyledi.

Yaklaşık 3 senedir kabusu yaşıyorlar

İlk olarak Hürriyet Mahallesi’nde oturdukları evde sorun yaşamaya başlayan ailenin kabusu 3 yıldır artarak devam ediyor. Yaklaşık 3 yıl önce başlayan olaylarda ailenin evinde bulunan bazı kişisel eşyaların yeri değişiyor. Aynı zamanda gece uyurken muslukların kendiliğinden açıldığını söyleyen talihsiz aile, “Normal seyreden bir hayatımız vardı. Kendi halimizde yaşıyorduk. Birden bire ilk olarak küçük kızım Z. bana evden garip sesler geldiğini söyledi. İlk başta inanmadık ama diğer çocuklarımda aynı şeyi söyleyince şüphelenmeye başladık” dedi.

Musluklar açılıyor, kapılar kapanıyor

Gündüz evde hiçbir problemin yaşanmadığını kaydeden anne S.Yeşildağer, gece olduğunda ise adeta kabusu yaşadıklarını söyledi. Akşam saatlerinden itibaren evde hareketlilik olduğunu hissettiklerini belirten talihsiz kadın, “Akşam hava karardıktan sonra evde yalnız olmadığımızı anlıyorduk. Evde kapılar kendiliğinden kapanıyor, bazende biz uyurken su sesi duyuyorduk ve gidip baktığımızda muslukların açıldığını görüyorduk” dedi.

Hemen evden taşınmaya karar verdiler

Evlerinde yaşanan garip olaylar karşısında çocukların korktuğunu belirten baba F.Yeşildağer hemen evi taşımak için yeni bir ev aradığını söyledi. Hürriyet Mahallesi’nde oturdukları evden taşınmak üzere farklı mahallelerde ev bakan baba F.Yeşildağer bir süre sonra Hürriyet Mahallesi’nden farklı bir ev buldu.

Hemen çocukları ve eşini yeni bulduğu eve götüren talihsiz adam, ailesinin de beğenmesi üzerine evlerini bir ay sonra taşıdıklarını söyledi. Taşınma süresi boyunca evlerinde ilginç olaylar yaşanmaya devam ettiğini söyleyen baba F.Yeşildağer, “Akşam olunca bizim için korku dolu saatler başlıyordu. Eşyaları toplarken geç saatlere kadar evde çalışmak zorunda kaldık. Biz üst kattayken sanki alt katta eğlence varmış gibi kahkaha sesleri geliyordu. Ailecek bu sesleri duyuyorduk” dedi.

Yeni eve taşındılar

Yaşadıkları korku dolu günlerin sonra ermesi için evden taşınan talihsiz aile, yaklaşık 10 gün huzur içerisinde yaşadıktan sonra yeniden rahatsız edilmeye başlandı. Ailenin taşındığı yeni evde özellikle kıyafetlerin kaybolduğu öğrenilirken evin içerisinde sürekli bir uğultunun olduğu öğrenildi.

Eşyaların kaybolması, muslukların açılması, kahkaha ve uğultu seslerinin son bulması için evlerini değiştiren talihsiz ailenin yeni evlerinde de aynı problemleri yaşaması hayatlarını durma noktasına getirdi.

“Aynı gece hem ağlama hem kahkaha sesleri duyduk”

Evlerinde meydana gelen paranormal olaylar karşısında hayatları durma noktasına gelen ailenin yeni taşındığı evde özellikle sabah ezanına doğru hem ağlama hem de kahkaha sesi duydukları öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan anne S.Yeşildağer, “Sabah ezanı yaklaştığı zaman evde bazen ağlama bazen de gülme sesi duyuyorduk. Akşam saatlerinde bazen kapılar kendiliğinden açılıyor bazen de kapanıyordu. Korkudan ne yapacağımızı şaşırmıştık. Yakınlarımıza anlattık ama bize çok fazla inanmadılar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Gece uyurken ayaklarımızdan çekiyorlar”

Konuyla ilgili konuşan Yeşildağer ailesinin çocukları ise, geceleri uykularında ayaklarından birisinin çektiğini söyledi. Sürekli yataktan düşecekmiş hissiyle uyandıklarını söyleyen talihsiz çocuklar, “Gece uyurken birisi ayağımızdan bizi çekiyordu. Kapıların açılıp kapanmasına, muslukların açılıp kapanmasına alıştık ama uykudayken rahatsız edilmekten çok korkuyorduk” şeklinde konuştu.

İnternette ‘poltergeist’ vakalarını araştırdılar

Yaşadıkları durumu internetten araştırmaya karar veren aile, benzer belirtilerin ‘poltergeist’ başlığı altında toplandığını buldu. 1716 yılının Aralık ayında İngiltere’de meydana gelen Wesley ailesinin yaşadığı olaylar, yine İngiltere’de yaklaşık 30 yıl önce meydana gelen ve 4 yıl süren paranormal olayları okuyan aile, kendilerinin başına gelen olayın ‘poltergeist’ vakası olduğunu ve cinlerle ilgili olduğundan emin oldu.

Korkudan 2 yılda 18 ev değiştirdiler

1970’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde, 1986’da Florida’da, 1958’de Texas’da, 1980 yılında Minnesota’da ve çeşitli zamanlarda da Türkiye’de yaşanan vakaları inceleyen aile, kendilerinin başına gelen olaylarında benzerlik göstermesi üzerine büyük korku yaşadı.

Kendilerine cinlerin musallat olduğunu düşünen talihsiz aile, 2 yıl boyunca tam 18 ev değiştirerek evlerinde meydana gelen ilginç olayların son bulmasını istedi.

Her evde aynı belirtiler

18 ev değiştirmelerine rağmen gittikleri her evde aynı sorunları yaşadıklarını söyleyen talihsiz aile, “Artık o kadar çok ev değiştirdik ki, bazı eşyalarımızı kolilerden çıkartmadık bile. Çünkü bir süre sonra umudumuzu tamamen yitirdik ve yine taşınacağımızı düşündük” ifadelerini kullandı.

Evlerini değiştirmelerine rağmen evde meydana gelen garipliklerin önüne geçemeyen aile, bir süre sonra paranormal olaylarla ilgilenen uzmanlara gitmeye karar verdi.

Kapı kapı gezerek umut aradılar

Taşınmalarına rağmen cinlerin peşini bırakmadığı aile bir süre sonra taşınmaktan vazgeçerek parapsikoloji uzmanlarına başvurdu. Yakınlarının tavsiyesiyle Konya’da bulunan bazı hocalara giden ailenin sorunlarına çözüm bulamadığı öğrenildi.

Konya’da çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen baba F.Yeşildağer, “Bize yakın diye ilk olarak Konya’da yaşayan ve İslam ilimleriyle ilgilenen hocaları ziyaret ettik. Birçoğunun verdiği önerilerin tamamına yakını aynıydı. Hal böyle olunca evde yaşanan olaylar bir türlü bitmek bilmedi” ifadelerini kullandı.

Konya, Kayseri, Diyarbakır ve Mardin

Yaşadıkları kabus dolu günlerin son bulması için kapı kapı gezmeye başlayan aile başta Konya olmak üzere, Kayseri, Diyarbakır ve Mardin’de yaşayan hocaları ziyaret etti. Gittikleri hocaların bilgisinin bu konuya yetmediğini öne süren anne S.Yeşildağer, “Şehir şehir gezerek hoca aradık. Gittiğimiz hocaların birçoğunun bilgisi bu konuya yetmedi. Bize benzer öneriler verdiler. Hemen hemen hepsi bize muska, okunmuş su gibi şeyler verdi. Gittiğimiz hocaların kapısında sözde kalabalık oluşturmuşlar ve sıra satıyorlardı” dedi.

Mardin’de Aydınlı Mehmet Hoca tavsiyesi

Son olarak Mardin’de yaşayan ve Havas ilmiyle ilgilendiğini söyleyen yaşlı bir hocayı ziyaret eden ailenin hayatı orada değişti. Ailenin durumunu anlatması üzerine olayın cin musallatı olduğunu belirten hoca, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ünlü Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca’yı önerdi.

Kendilerine büyü yapıldığını söyleyen yaşlı hoca, “Evinize musallat olunmuş. Size çok kuvvetli bir büyü yapılmış. Bu tip büyüleri bozarım diyen yalan söyler. Kolay değildir. Gerçek Hüddam sahibi olanlar bozabilir. Türkiye’de sadece Aydın’da yaşayan Mehmet var. Bozarsa o bozabilir” dedi.

Hocanın tavsiyesi üzerine Aydınlı Mehmet Hoca’ya ulaştılar

Mardin’de gittikleri hocanın tavsiyesi üzerine Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan ve Türkiye’nin tek Havas Alimi olan Aydınlı Mehmet Hoca’ya ulaşan aile, evlerinde meydana gelen olayları Mehmet Pala’nın yardımcılarına aktararak yardım talebinde bulundu.

Aydınlı Mehmet Hoca’nın Bozdoğan’da bulunan merkezinde görevli personel tarafından ön bakımı yapılan ailenin yıldızname ve diğer değerleri ünlü hoca Mehmet Pala’ya aktarıldı.

Aydınlı Mehmet Hoca aileyle görüştürüldü

Yaklaşık bir hafta sonra Aydınlı Mehmet Hoca’yla görüştürülen aileye ifrit musallatına maruz kaldıkları ve kendilerine büyü yapıldığının net olduğu bilgisi verildi. Aydınlı Mehmet Hoca’nın kendilerine aktardığı bilgilerin evlerinde yaşadıkları olaylarla aynı olduğunu söyleyen aile, “Hocamızın bize söyledikleri bizim yaşadıklarımızla bire bir aynıydı. Bu kez bize büyü yapıldığından kesin emin olduk. Aydın’a gitmek istedik ama onlar geldi” ifadelerini kullandı.

Aydınlı Mehmet Hoca’nın iki yardımcısı Çumra’ya gitti

Konunun ciddi olması üzerine iki yardımcısını Konya’nın Çumra ilçesine gönderen ünlü Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca, “Ailenin evinde çeşitli ölçümler yaptırdık. Ani ısı ve enerji değişiklikleri yaşanıyordu. Yaşanan ani ısı ve enerji değişikliği evde manevi varlıkların olduğunun ispatı olarak kabul ediyoruz” dedi.

Aile Aydın’a davet edildi

Yapılan ölçümler sonrası Yeşildağer ailesini Aydın’ın Bozdoğan ilçesine davet eden Aydınlı Mehmet Hoca’nın yardımcıları, bir hafta sonraya randevu vererek Çumra’dan ayrıldı.

Randevu gününe kadar evlerinde meydana gelen paranormal olaylar azalma belirtisi gösterdiğini söyleyen anne S.Yeşildağer, “Sanki evde yapılan ölçümler nedeniyle rahatsız oldular ve gittiler. Bizim Aydın’a gittiğimiz güne kadar birkaç defa rahatsız edildik. Bir an bir daha gelmeyecekler diye düşündüm ama yine aynı şeyler yaşandı” ifadelerini kullandı.

Büyü bozma çalışmasında kullanılacak aktariye malzemelerini temin ettiler

Aydın’ın Bozdoğan ilçesine gelen talihsiz aileye, büyünün bozum çalışmasında kullanılacak aktariye malzemelerinin listesi verildi. Aydınlı Mehmet Hoca’nın asistanları tarafından verilen listeyi temin eden aileye Havas ilmi kullanılarak büyünün nasıl bozulacağı hakkında kısa bilgiler aktarıldı.

21 gün okuma ve yakım çalışması

Aileye büyü yapıldığı ancak büyünün nerede ve nasıl yapıldığının bulunmasının imkansız olduğunu söyleyen ünlü hoca Mehmet Pala tarafından aileye 21 gün boyunca okuma ve yakım çalışması yapılacağı bilgisi verildi.

Kafir mezarına gömmüşler

Konuyla ilgili konuşan ünlü Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca, “Aileye yapılan büyüyü şuraya gömmüşler, buraya atmışlar şeklinde bulmamız imkansız. Genellikle bu tarz ifrit musallatı olan büyüleri kafir mezarlarına gömerler. Antik çağdan itibaren kullanılan bir büyü çeşidi. Bizim dinimiz büyüyü net bir dille yasaklıyor ve lanetliyor. Her platformda büyüden uzak durun diyoruz ama günümüzde hala yapılıyor. Biz, Havas ilmini kullanarak büyüyü bozacağız. Bunun içinde benim 21 gün boyunca okuma ve yakım gibi çeşitli çalışmalarım olacak” şeklinde konuştu.

Konya’ya geri döndüler

Aydınlı Mehmet Hoca’nın yardımcıları tarafından kendilerine verilen malzeme listesinde bulunan aktariye ürünlerini temin eden büyü mağduru aile, iki gün sonra evlerine dönmek üzere Aydın’dan ayrıldı.

Çumra’ya geri dönen aileden 21 ila 31 gün arası beklemelerini ve evlerinde eşyaların yer değiştirmesi, muslukların açılması, kapıların açılıp-kapanması gibi olaylar yaşandığı zaman sakin kalmalarını isteyen ünlü Havas Alimi Aydınlı Mehmet Hoca, büyü bozma işleminin sona ereceği güne kadar benzer olayların yaşanabileceğini söyledi.

Aydın’a gittikten 26 gün sonra sessiz gece

Aydınlı Mehmet Hoca’yı ziyaret ettikten 26 gün sonra sessiz bir gece geçirdiklerini söyleyen aile, “Aydın’a gittikten sonra hocamıza zaten çok güvenmiştik. Kendisi bize 21 ila 31 gün arası beklememiz gerektiğini söyledi. Büyünün bozulması için yapılacak çalışmanın çok kapsamlı olduğu ve belirli bir gün aralığında yapılması gerektiğini bize aktardı. Aydın’a gittikten 26 gün sonra ilk defa sessiz bir gece geçirdik. Hatta acaba ses duyacak mıyız, kapılar açılıp kapanacak mı diye sabaha kadar bekledik ama duymadık” dedi.

“Artık huzur içerisindeyiz”

Yaşadıkları kabus dolu günlerin Aydınlı Mehmet Hoca sayesinde sona erdiğini söyleyen talihsiz aile, “Allah Aydınlı Mehmet Hoca’dan razı olsun. Dünya durdukça hocamızda dursun. Varımız yoğumuz onun olsun. Kabus dolu günler onun sayesinde bitti. Hepimizin psikolojisi bozulmuştu. Kafayı yemek üzereyken imdadımıza Aydınlı Mehmet Hoca yetişti. Allah hepsinden razı olsun bizimle çok ilgilendiler, çok uğraştılar. Artık evimizde huzur var. Rahat rahat uyuyoruz. Nasip olursa artık ev değiştirmek yok” ifadelerini kullandı.