Karayolları Müdürlüğü tarafından Kuşadası’nda yürütülen yol çalışmaları vatandaşı canından bezdirdi. Uzun yıllardır devam eden ancak bir türlü bitirilemeyen çalışmalar nedeniyle vatandaşlar ölümle burun buruna geliyor. Kuşadası’nın en işlek yolu olan ve kentin giriş-çıkış güzergâhında bulunan Turgut Özal Bulvarı’nda duran çalışmalar kentin estetiğini bozarken aynı zamanda kazalara da davetiye çıkartıyor.

Orta refüjlerin ‘savaştan çıkan Ortadoğu şehirlerini’ anımsattığı Turgut Özal Bulvarı’nda yayaların yürümesi için ise herhangi bir kaldırım bulunmuyor. Kuşadası’nın nüfus olarak en yoğun mahallesi olan Ege Mahallesi’nin hemen altında bulunan yoldan geçen vatandaşlar ölümle burun buruna geliyor.

Karayolları Müdürlüğü’nün bir türlü bitiremediği çalışmalar, akıllara Mustafa Savaş’ın ‘Devlet eli değecek’ söylemini getirdi. Hükümetin elinin değmesini istemediğini belirten vatandaşlar, “Mustafa Savaş önce maaşının hakkını versin. Devletin eli böyle mi değiyor? Turizm katili Mustafa Savaş. Yapamıyorlarsa Büyükşehir Belediyesi yapsın. Yıllardır aynı hikâyeyi anlatıp duruyorlar. Koskoca hükümet 10 km. yolu bitiremiyor. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.