Cem Celil Lale/HaberAydın

Motorine dün gelen zammın ardından bir zam daha geliyor. PÜİS, motorin fiyatlarının 13 kuruş artacağını duyurdu.Zammın ardından motorinin ortalama litre fiyatı Ankara'da 5,63 lira, İstanbul'da 5,58 lira, İzmir'de 5.62 liraya yükselecek.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan açıklamada, "Cuma gününden geçerli olmak üzere Motorin grubunda 13 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. Benzin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor." denildi.

İKİ GÜNDE 30 KURUŞ

Motorine dün itibariyle, dünden itibaren geçerli olmak üzere 17 kuruş zam yapılmıştı. Böylece iki günde gelen toplam zam 30 kuruşa ulaştı.

Zammın ardından motorinin ortalama litre fiyatı Ankara'da 5,63 lira, İstanbul'da 5,58 lira, İzmir'de 5.62 liraya yükselecek. Motorine iki günde gelen iki zam, motorinle benzin arasındaki kası da daralttı. İstanbul'da benzin halen ortalama 5.94 liradan satılıyor. Böylece aradaki ortalama fiyat farkı 36 kuruşa kadar inmiş oldu.

Aydın milletvekilleri sessizliğini koruyor

Konuyla ilgili iktidar partisinin Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz sessizliğini koruyor. Zamlarla ilgili konuşmaktan kaçınan Aydın milletvekillerinden açıklama bekleyen vatandaşlar, “Aydınlılar olarak mazot ve benzinde yapılan zamlardan şikayetçiyiz. Zaten zor şartlarda geçinmeye çalışıyoruz. Üzerimize binen vergi yüküyle ilgili mecliste çalışma yapmalarını istiyoruz. Dün aldığımız akaryakıt ile bugün aldığımızın arasında fiyat farkı var. Bu kadar hızlı zam yapılan bir başka ülke var mıdır bilmiyoruz. Artık yeter” ifadelerini kullandı.

YILBAŞINDAN BU YANA NE OLDU?

Yılbaşında benzin 5.57 lira, motorin ise 5.03 lira düzeyindeydi. Son gelen zamlarla benzine yılbaşından bu yana yüzde 6.6, motorine ise yüzde 10.9 zam yapılmış olacak.