Cem Celil Lale/HaberAydın

Türkiye yerel seçim havasına girdi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber partiler de seçmen eğilimlerini araştırmaya başladı. Türkiye genelinde partiler 24 Haziran seçimlerinde alınan sonuçları incelerken Aydın’da durum farklı. Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde adaylığı erken ilan edilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu anketlerde rakiplerine fark atıyor. Son yapılan ankete göre “Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna yanıt veren vatandaşlar %49.2 ile Özlem Çerçioğlu’nu yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçiyor.

Çerçioğlu’nun alacağı oy oranı Muharrem İnce’ye Aydın’da çıkan oy sayısından fazla

Yapılan ankete göre seçmen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu %49.2 ile yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na taşıyor. 24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde ise CHP’nin adayı Muharrem İnce Aydın’da oyların %44.23’ünü almıştı.

Son yapılan anketin sonuçlarına göre 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Aydın’da ki oyların %28.7’sini alırken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise %6.6’da kalıyor. Yine aynı anket sonuçlarına göre İYİ Parti’nin yerel seçimlerde oy oranı %3.1’de kalırken HDP’ye %4.9 oy çıkacak.

Çerçioğlu’nun karşısında AK PARTİ-MHP-İYİ PARTİ-HDP ittifakı bile kazanamıyor

2019’da yapılacak yerel seçimlerde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Özlem Çerçioğlu’nun karşısında Aydın’da diğer tüm partiler ittifak yapsa bile kazanamıyor. CHP’nin adayı Özlem Çerçioğlu’nun aldığı %49.2’lik oy oranı karşısında AK Parti-MHP-İYİ Parti ve HDP’nin toplam oy oranı %43.3’de kalıyor.

Ancak 24 Haziran seçimlerinde kurulan Cumhur İttifakı’nın devam etmesi halinde AK Parti ve MHP’nin ortak adayla girdikleri seçimde CHP’li Özlem Çerçioğlu karşısında alacakları oy oranı %35.3’de kalıyor. Ortak adayla girdikleri seçimden bile mağlubiyetle ayrılan AK Parti-MHP’nin seçimlerde nasıl bir yol haritası izleyecekleri merak ediliyor.

Kararsızların oranı %7.5

Öte yandan son yapılan anketin sonucuna göre Aydınlı seçmenlerden %7.5’i kararsız olarak seçimleri bekliyor.