11 MİLYON TL HAT YAPIMINA YATIRIM YAPILDI

Güzide ilçe Didim’e yalnızca hat yapımları çerçevesinde 11 milyon TL yatırım gerçekleştirildi. İlçede adım atılmadık yer bırakmayan ASKİ ekipleri, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı çalışmaları dâhilinde 66.000 metre hat yaptı. Özellikle aşırı yağışlarda yaşanan su taşkını ve seli önlemek için ilçenin sorunlu noktalarında yapılan yağmur suyu deşarj hattı çalışmaları, vatandaşların uzunca yıllar yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırdı.

DİDİM OTELLER BÖLGESİ AŞIRI YAĞIŞLARA TESLİM OLMAYACAK

Aşırı yağışlarda günlük hayatın felç olduğu Didim’in en önemli mevkilerinden Avcılar Çukuru olarak adlandırılan Oteller Bölgesi, yapılan çalışma ile kurtarıldı. Mevkide yer alan otel, ev ve ticarethanelerde maddi zarara yol açan selin önlenmesi için çalışma başlatan ekipler, 1548 metre yağmur suyu drenaj hattı yaparak vatandaşların imdadına yetişti. İlçenin prestijini koruma adına önemli bir çalışma olan Avcılar Çukuru Yağmursuyu Projesi için 1.178.581 TL yatırım yapıldı.

DİDİM SANAYİ BÖLGESİ’NİN KRONİK KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ

ASKİ tarafından Didim’de gerçekleştirilen bir diğer önemli yatırım ile ilçenin sanayi bölgesinde uzun zamandır yaşanan kronik kanalizasyon sorununu çözüldü. Bölgede durumdan dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların talibine cevap veren Başkan Çerçioğlu çalışma yapılması için ASKİ’ye talimatını verdi. Ekipler etüt ve keşif çalışmalarının ardından mevkide 1485 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı yaparak, 580.000 TL yatırım gerçekleştirdi. Sorun çözülerek yeni kanalizasyon hattı halkın hizmetine sunuldu.

AKBÜK’E MÜJDE: İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR

Turizm cenneti güzide ilçemiz Didim’in en önemli mahallelerinden olan ve yazın nüfusu önemli ölçüde artan Akbük’te, yıllardır beklenen kanalizasyon hayali Çerçioğlu ile gerçek oluyor. Mahallede birinci etap kanalizasyon çalışması için 3.800.000 TL’lik yatırım bedeliyle 18 kilometre kanalizasyon hattı yapılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yakından takip ettiği ve çalışmalarının bir an önce tamamlanması talimatını verdiği proje kapsamında, merakla beklenen ikinci etap için müjde geldi. 85 km hat yapımını içeren DEV PROJENİN ikinci etabı 44.624.800 TL yatırım bedeli ile gerçekleşecek olup Akbük ‘ün kanalizasyon hasreti son bulacak. Yasal mevzuatın tamamlanmasının ardından çalışmalar kısa zamanda başlayacak.

VATANDAŞ YATIRIMLARDAN MEMNUN

Altyapı sorunlarını önemli ölçüde aşan ilçede vatandaşlar yapılan çalışmalardan memnun. Gerçekleşen önemli yatırımlar sebebiyle duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorlar.