Turizmin en önemli ilçelerinden biri olan Kuşadası çöp sorunuyla mücadele ediyor. Kuşadası Belediyesi tarafından toplatılması gereken çöplerin toplanmaması nedeniyle yer yer çöp tepeleri oluşuyor.

Hemen hemen tüm mahallelerde sorun var

Kuşadası’nın tüm mahallelerinde çöp sorununun yaşandığı bilgisine ulaşıldı. Çöp arabalarının bazen geldiğini söyleyen vatandaşlar belirli bir düzen olmadığını, çöplerin bir gün alındığını üç gün alınmadığını söyledi.

Çöp toplama işinin belediyelerin yaptığı basit bir hizmet olduğunu belirten vatandaşlar salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyleyerek Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı göreve davet etti.

Tatilciler memnun kalmadı

10 güne uzatılan ve bugün sona eren Kurban Bayramı tatilini Kuşadası’nda geçiren tatilcilerde toplanmayan çöpler nedeniyle Kuşadası’ndan mutsuz ayrıldı. Çöpleri gördükleri zaman çok şaşırdıklarını belirten vatandaşlar, “Tatil için Kuşadası’nı tercih ettik. Birçok konuda memnun olmamıza rağmen hem kaldığımız otelin çevresinde hem de şehir merkezinde biriken çöpler nedeniyle Kuşadası’ndan mutsuz ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özer Kayalı’nın umrunda değil

Kuşadası’nda yaşayan vatandaşların ve tatilcilerin en çok şikayet ettiği konu olan çöp sorunuyla ilgili Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın hiçbir girişimi olmaması şaşkınlıkla karşılanıyor. Basında ve sosyal medyada yer bulan çirkin görüntülere aldırış etmeyen Kayalı ve belediye yönetiminin vurdumduymaz tavırları esnafın da tepkisini topluyor.

Turizm olarak zor günler geçiren esnaf ise şehir merkezinde oluşan çöp tepelerinin kokusu nedeniyle turistlerin ağız ve burunlarını kapatarak yürüdüğünü söyledi.