Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydın’da yaşayan emekli Haldun Haşmet Aysan isimli şahsın sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ağza alınmayacak sözlerle hakaret ettiği ortaya çıktı. Süleyman Soylu’nun yer aldığı bir habere yorum yapan Aysan, “Boş tenekenin sesi çok çıkar. Cinnet geçiren biri varsa o da kendisi. Sayın Soylu demeye dilim varmıyor” ifadelerini paylaştı.

Süleyman Soylu’ya “Sayın Soylu demeye dilim varmıyor” diyerek soyadı üzerinden gönderme yapan ve ağır hakaretlerde bulunan Haldun Haşmet Aysan’ın paylaşımının devamında ise “Süleyman desem, biz bir tek Süleyman tanırız o da Süleyman Demirel. Ne yapsın bu çocuk, Tayyip’ten bir bakanlık kapmak için sokaklara düşmüş. İnsan hiç mi ibret almaz. Köksal Toptan ne halde” ifadelerini kullandığı dikkat çekiyor.

İşlem başlatılması bekleniyor

Aydın’da yaşayan Haldun Haşmet Aysan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik kullandığı ağır ifadelerle ilgili işlem başlatılması bekleniyor. Aysan’ın gözaltına alınması ve ifade vermesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Bir ülkenin İçişleri Bakanı’na bu sözleri kullanmak çok yanlış. Gereğinin yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.