İrlanda'da İngilizce Dil Eğitim Almak

İrlanda sosyal yaşam şartlarında olduğu kadar, eğitim yönünden de öne çıkan bir ülke. Bu sebeple her yıl dünyanın her yerinden çok sayıda öğrenci İrlanda'ya eğitim alma amacıyla geliyor. Bu eğitimler üniversite eğitimi olabileceği gibi, çeşitli merkezlerin sağladığı imkanlar ile dil eğitimi olarak da alınabiliyor. İrlanda'da dil eğitimi almanın sağladığı birçok avantaj var.

Dil eğitimi almanın en etkili yolu, alınan eğitimin teoriden öteye geçmesi ve öğrenilen bilgilerin pratikte de kullanılmasıdır. İrlanda, İngilizce konuşulan ülkelerden biri olduğu için burada eğitim alan öğrenciler, okulda öğrendiklerini günlük yaşamda kullanarak, bilgilerini kalıcı hale getirebilirler.

Ayrıca İrlanda İngilizce dil eğitimi bakımında dünyanın sayılı ülkelerinden biri olarak biliniyor. Burada çok sayıda dil eğitimi veren kurs merkezi var. Bu merkezler çocuklara ve gençlere olduğu kadar yetişkinlere verdiği eğitimlerle de biliniyor. Yani hangi yaş aralığında olursanız olun, bu ülkede dil eğitimi almak için size uygun bir merkez mutlaka bulunacaktır. Dilerseniz yaz okulu seçeneklerinden yararlanabilir, dilerseniz daha uzun süreli İrlanda İngilizce dil eğitimi için çeşitli alternatifleri kullanabilirsiniz.

Bu ülkede dil eğitimi almanın diğer bir iyi yanı da ülkenin genç nüfusunun fazla olması ve dünyanın her yerinden gelen farklı kültürlere ait kimselerle tanışma imkanının bulunmasıdır. Bu sayede farklı kültürleri tanıyıp, dostluklar geliştirebilir ve aynı zamanda bu kimselerle sürekli konuşarak dil bilgilerinizi daha sağlam kılabilirsiniz.

İrlanda'da dil eğitimi almak için başka bir sebep de fiyatların hayli uygun olmasıdır. Bu fiyatlar diğer Avrupa ülkeleri veya Amerika ile karşılaştırıldığında ortaya yüzde 30'lara varan bir fark çıkmaktadır. İrlanda İngilizce dil eğitimi alan kimseler yüzde 30 ve hatta diğer okullarda bu miktarın daha üzerinde bir uygun fiyat tarifesi ile karşılaşacaktır.

İrlanda'da Eğitim Alırken Çalışmak

Bilindiği üzere yurt dışı eğitimlerine katılan öğrenciler, yaşamlarını idame ettirebilmek için eğitim aldıkları süre içerisinde bir yandan çalışarak okul masraflarını çıkarmak istiyorlar. Ancak bazı ülkeler buna sıcak bakmıyor. Fakat İrlanda İngilizce dil eğitimi alan öğrenciler okula devam ettikleri süre içerisinde bu ülkede çalışabiliyorlar.

İrlanda'ya vize alabilen ve en az 25 haftayı kapsayan bir dil eğitimine kayıt yaptırmış öğrenciler, istedikleri takdirde 8 ay süresince bu ülkede çalışabilme hakkına sahip olabilirler. Bu çalışma zamanları öğrencilerin eğitimlerinin devam ettiği dönemlerde haftalık 20 saat ve diğer tatil zamanlarında ise 40 saat olarak belirlenmektedir. İrlanda tarafından sunulan bu yasal izin, diğer ülkelerde yok. Diğer ülkelere eğitim almaya giden öğrenciler bu sebeple izinsiz olarak bazı işlerde çalışmak durumunda kalabiliyor. Ancak İrlanda'da böyle bir problem yok.

Sosyal Yaşamın Renkliliği

İrlanda, bahsedildiği üzere çok sayıda yabancı kimsenin gerek eğitim gerekse burada yaşamak için tercih ettiği bir ülke. Burada yaşayan farklı kültürlere mensup kimselerin yanında, İrlanda'nın yerel halkının da son derece yardımsever, güler yüzlü ve sıcakkanlı insanlar olduğu söylenebilir. Buraya yeni geldiğinizde yaşam hakkında bazı bilgiler edinmek isteyebilirsiniz. Yani nereden alışveriş yapılabileceği, nerelerde hangi imkanların bulunduğu hakkında ihtiyaç duyacağınız bilgileri, bu ülkenin insanları size seve seve verecek ve size her konuda yardımcı olacaktır.

İrlanda'da İngilizce Dil eğitimi almak isteyenler için doğru adres: www.irlandaegitim.com