Günümüzde sanal ödeme yöntemleri giderek çoğalmaktadır. Yurtdışından alışveriş yapmak isteyen kişilerin kullandıkları kredi kartları yurtdışı alışverişlerinde sıkıntı çıkardığından, bir sanal ödeme yöntemi olarak sanal kartlar kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Kredi kartlarıyla hemen hemen aynı özelliğe sahiptirler. 16 haneden oluşan kart numaraları bulunur.

Alışveriş işlemlerinde sağlanan kolaylık, hızlı işlem garantisi, kart güvenliği gibi avantajlar sanal kartların önemini göstermektedir. Kredi kartlarına göre çalınma riskleri daha düşük seviyelerdedir. Bankalardaki gibi faiz ödeme sorunu yaşanmamaktadır. Paykwik nedir sorusuna yanıt olarak bu özelliklerin bütünü sunulabilir. Alışverişi sorunsuz ve güvenli bir şekilde tamamlamayı düşünen kişiler için Paykwik önemli bir seçenek oluşturacaktır.

Paykwik Nasıl Kullanılmaktadır?

Bu sanal kartın kullanımı standart kredi kartlarından daha farklı bir yapıda değildir. Web üzerindeki herhangi bir alışveriş sitesinden seçtiğiniz ürünü satın almak istediğinizde önünüze gelen ödeme ekranından kart bilgilerinizi girmektesiniz. 16 haneli kart numarası, güvenlik kodu ve son kullanma tarihini içeren kart bilgilerini online ödeme ekranında kullanabilirsiniz. Kredi kartı ile alışveriş yapan kişiler için Paykwikkartkullanımı gayet kolay ve anlaşılır olacaktır. Paykwik nedir sorusunu düşünürken sanal kartların geleceğin ödeme yöntemi olacağını kavramak gerekir.

Bazı ön ödemeli sistemlerin erişime kapanmasıyla birlikte Paykwik kullanımı hızla artış göstermiştir. Euro ile işlem görebilmesi nedeniyle Türkiye gibi birçok ülkede sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle e-ticaret siteleri bu ödeme sistemine uygun bir yapıya bürünmekte, müşterilerine alışveriş kolaylığı sağlayabilmek adına sanal kart ödeme sistemlerini aktif hale getirmektedir. Game Pin olarak kullanılabilmeleri oyun tutkunları için önemli bir avantajdır. Ön ödemeli oldukları için çalınma gibi bir riski ortadan kaldırırlar.

Paykwik Avantajları Nelerdir?

Bu sanal kartların kullanıcıya sunduğu en büyük avantaj güçlü güvenlik sistemidir. Risk seviyesi ortadan kalkar, kodları tek kullanıma özeldir. Alınan pin numaraları bir yıl süreyle kullanılabilir. Bittiği zaman tekrar alınması gerekir. Paykwik sahibi olma açısından satın alımı oldukça basittir. Satın alma işlemleri günlük Euro kuru üzerinden değerlendirilir.

Paykwik sanal kartların bir diğer avantajı fiyatlarının piyasadaki diğer sanal kartlara göre daha uygun olmasıdır. Bütçe dostu olması birçok kullanıcının bu kartı tercih etmesinde önemli bir etken olmuştur. Dolandırılma gibi bir tehlikeyi engellemeleri, banka bilgilerinizin açıkça paylaşılmak zorunda olunmaması, kart bilgilerinizin üçüncü kişilerin eline geçmemesi, hızlı ve güvenli alışverişi tanımlaması gibi özellikler Paykwik nedir sorusuna daha net bir görüş belirtmektedir.