Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü’nde tartışmalar bitmek bilmiyor. Partilileriyle kavga içerisinde olmasına rağmen adaylığını açıklayan Hüseyin Gündüz’ün bu kez de Alevi vatandaşları incitecek sözler söylediği ortaya çıktı. Gündüz’le beraber adaylığını açıklayan bir diğer isim olan Veli Devrim Yerli’nin babası Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerli’ye “Alevi olman sorun yaratır” diyen Gündüz’e partililerden büyük tepki geldi.

Söke’de Alevi camiasının ileri gelenlerinden olan ve bir önceki dönem İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya’dan da çok sert tepki geldi. Akkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya’da Alevilerin evlerini işaretlemişler o da bir şey mi? Burada da Alevileri solcuyum çağdaşım diyenler işaretliyor” ifadelerini kullandı.

Partililerden ve Alevi vatandaşlardan çok sert tepki

Hüseyin Gündüz’ün küstah sözleri başta Alevi vatandaşlar olmak üzere hemen hemen her kesimin tepkisini topladı. Sosyal medya üzerinden Gündüz’e tepki gösteren vatandaşlardan Zülal Emre Deniz, “Hüseyin Gündüz solcu ve çağdaş olmaz. Solcu çağdaş eşitlikten yana olana deniyor. Hem Hüseyin yıldız hem de veli Devrim hakkında seçim için yapılan konuşmalar iyi değil. Alevi düşmanlığı Alevi ayrımcılığı hiç yakışmıyor. Kendi siyasi ikballerine Alevileri meze etmesi affedilir değil. Malatya'da olan provokasyon ama burada olan nedir. AKP yapmış olsa neyse diyeceğiz ama gönül verdiğimiz partimizin yöneticileri yapması canları üzüyor” ifadelerini kullandı.

“Buraya kadarmış demenin erdemini göstersinler”

Konuyla ilgili konuşan Osman Köklü ise Hüseyin Gündüz’e yönelik “Buraya kadarmış demenin erdemini göstersinler” dedi. Köklü, “AKP'nin tutacak dalı kalmadı, Alevi - Sunni olayları körüklemenin yolunu aramaktadır. hayvan terli yemezler. En güzeli halktan özür dileyin. buraya kadarmış demenin erdemini göstersinler. Biz bu filmi, yıllar önce de görmüştük. Malatya'da da Çorum'da da hele hele Maraş'ta hiç aklımızdan çıkmayan Sivas'ta görmedik mi?” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’da Alevi

Cuhmuriyet Halk Partisi Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz’ün sözleri sonrası gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerine çevrildi. Bilindiği gibi Tuncelili olan Kemal Kılıçdaroğlu’da Alevi. İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz’ün “Alevi olman sorun yaratır” sözleri üzerine disiplin sürecinin başlaması gerektiğini belirten partililer, “Genel Başkanımızda Alevi. Hüseyin Gündüz’e göre bu da mı sorun ? Alevi olandan yönetici olamaz mı ? Bunu mu demek istiyor ?” ifadelerini kullandı.