Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hasta, engelli, yatalak ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik sunulan sağlık hizmetlerinin Aydın Valiliği tarafından yasaklanmasından sonra AYBA ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşın sağlık hizmetlerinin aksamaması için AYBA ekipleri tarafından hastalar en yakın sağlık kuruluşlarına taşınıyor.

Vatandaş tepkili

Aydın Valiliği tarafından getirilen yasağa büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Bizim halimizi düşünen yok. Hasta halimle 5 kat aşağı indim. Allah’tan Aydın Büyükşehir Belediyesi var ki bizi yalnız bırakmıyorlar. Geldiler bizi hastaneye götürdüler. Pansumanımızı, iğnemizi yaptırdılar. Tekrar evimize bıraktılar. Allah Özlem Çerçioğlu’ndan ve personelinden razı olsun. Onlar bizim evlatlarımız” şeklinde konuştu.

Sağlık hizmeti alanlar ortada bırakılmadı

Aydın Büyükşehir Belediyesi AYBA ekiplerinden sağlık hizmeti alan vatandaşlar, Aydın Valiliği’nden gelen yasak sonrası mağdur edilmedi. Engelli, yatalak ve bakıma muhtaç vatandaşların sağlık hizmetlerinin aksamaması için Aydın genelinde AYBA ekipleri tarafından hastalar en yakın sağlık kuruluşlarına taşınıyor.