Cem Celil Lale/HaberAydın

Atatürk Kent Meydanı’nda çıkan olayların arkasından AKP çıktı. Aydınspor 1923 yöneticileri ve başkanı tarafından sözde protesto adı altında Atatürk Kent Meydanı’nda olay çıkartılmıştı. Çıkan olaylarda yıllarca terörle mücadele etmiş emekli Albay ve aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç darp edilmiş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na küfürler edilmişti. Yaşanan olaylar sonrası Aydın ayağa kalkmış, vatandaşlar olayları çıkartan Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Hüsamettin Artan ve beraberindekilere öfke kusmuştu.

Yaşanan olaylardan sonra yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Hüsamettin Artan’a destek veren isimlerin arasında AKP Efeler Yönetim Kurulu üyesi Levent Sabancı ve AKP Aydın İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nihat Tığlı’nda olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan yeni görüntülerde Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nihat Tığlı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çok ağır küfürler ettiği görülüyor.

Utanıyor musunuz ? İhraç edecek misiniz ?

Konuyla ilgili AKP Aydın İl Başkanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmazken Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı da sessizliğini koruyor. Her platformda örnek bir gençlik yarattıklarını söyleyen milletvekillerinin kadın belediye başkanına edilen küfür karşısında ne diyecekleri merak konusu oldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik küfürler eden Nihat Tığlı’yla ilgili AKP’li milletvekillerinden açıklama isteyen vatandaşlar, “Sizin anneniz, eşiniz yok mu? Bu terbiyesizliğe ortak mısınız ? Gereğini yapacak mısınız?” şeklinde tepki gösterdi.