Kongre süreci ve delege seçimleriyle ilgili Haber Aydın’a değerlendirmelerde bulunan Söke Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldırım, sürecin şeffaf bir şekilde devam ettiğini söyledi. “Biz değişirsek ülke değişir. Birbirimize rakip değiliz” diyen Yıldırım, partiye emek vermiş kişilerin bu süreçte görev almasını arzu ettiklerini belirtti.

Başkan Yıldırım; “Gençlerin ve kadınların listelerde kotaların çok daha üstünde yer bulması için gayret sarf ediyoruz. Bugün parti içinde birlik beraberlik zamanı. Direnen mücadele eden, çağdaş, demokratik, laik Atatürk Cumhuriyeti'ni koruyacak, onu yaşatacak olan tek parti CHP'dir. Cumhuriyet Halk Partisi halkın umududur. Bu sorumlulukla, bu umudu kırmadan, kavga görüntüsü vermeden, katılımın yüksek olduğu bir parti içi demokrasi bayramıyla bu işi taçlandıralım. Geçmiş dönemlerde kişisel hırs ve çıkarlara kurban giden parti emekçilerini örgütün adamlarının listelerde yer alması için CHP örgüt disiplini içerisinde yapılması gereken mücadele ne ise onu vermeye hazırız.Bu parti içi bir tercihtir. Herkes demokratik hakkını kullanacaktır. Birbirimize rakip değiliz. Partililerimiz delegeleri seçme görevini yerine getirecek Kongre ve ön seçim delegeleri seçilecek. Biz değişirsek ülke değişir. Partinin başarısında böyle olur. Delege seçilecek tüm arkadaşlara hayırlı olsun”ifadelerini kullandı.

Listelerin örgütün listesi olduğunu vurguladı

Açıklamasına devam eden Yıldırım, “Burada kaybeden bir liste yok. Kazanan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi. Bugün bir arkadaşımız görevlendirilir, yarın bir başka arkadaşımız. Temel kıstasımız tartışmaların yaşanmadığı, demokrasi şöleni halinde seçimleri yapmak. İnanıyorum ki, bugüne kadar bütün üyelerimizle birlikte yürüttüğümüz seçimlerimizi dostça, kardeşçe sürdürecek ve yarışan bütün arkadaşlarımızla el ele, partimizi yerelde ve genelde iktidara taşıyacak yapılanmayı kuracağız” şeklinde konuştu.