Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazilli’nin Pirlibey Mahallesi’nde yaklaşık 8 milyon lira maliyetli içme suyu ve kanalizasyon şebeke hattının temeli atıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde Nazilli Belediyesi tarafından yapılan ‘vahşi depolama da’ gündeme geldi.

Nazilli Belediyesi’nin yürüttüğü çöp toplama çalışmalarında, toplanan çöplerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait depolama alanı yerine Pirlibey Mahallesi’ne döküldüğü ortaya çıktı. Depolama tesisine getirilmeyen çöpler nedeniyle özellikle Pirlibey Mahallesi ve çevresinde adeta çöp dağları meydana geldi. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın doğayı katlettiğini söyleyen vatandaşlar, “Ne yasa tanıyor ne de kural. Getirip çöpleri buraya döküyorlar. Hastalık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Birisi buna dur desin” ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu yetkilileri göreve davet etti

Öte yandan, Pirlibey Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmasında Nazilli Belediyesi’nin söz konusu uygulamasına tepki gösteren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Nazilli Belediyesi bu çöpleri buraya dökemez. Nazilli’nin çöpünü bizim depolama alanına dökemiyor, geliyor buraya döküyor. Yetkililere sesleniyorum; gelin bu işe el koyun. Belki 10 kere Çevre İl Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Sayın Valimize de sesleniyorum; lütfen bu konuyla ilgilenin” şeklinde konuştu.