Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 milyon bedelle kamulaştırılan TARİŞ arazisiyle ilgili başını avukat Nilgün Öğünçlü’nün çektiği küçük bir grubun başlattığı ilginç kampanya şaşkınlık yarattı.

Kuşadası sahilinin betonlaşmaya yenilmeyen tek alanı ve sahil şeridinin boş kalan tek arazisi konumunda olan TARİŞ arazisi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 milyon TL bedelle satın alınarak kamulaştırılmıştı. Büyükşehir Belediyesi, satın aldığı arazide ne yapılacağını Kuşadalılar sormuş ve daha önce Kuşadası’nda görülmemiş şekilde TARİŞ arazisinin önüne sandık koymuştu. Kentin en önemli arazilerinden biri olan TARİŞ arazisiyle ilgili Kuşadalıların karar vermesini isteyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vatandaşları oy kullanmaya davet etmiş, kendiside TARİŞ arazisinde ne yapılmasını istediğini oy kullanarak açıklamıştı.

Yeşil alan, yeraltı otoparkı, meydan ve kültür merkezi

Binlerce Kuşadalı’nın oy kullandığı TARİŞ referandumundan öncelikle yeşil alan ve yeraltı otoparkı talebi gelmişti. Aynı zamanda meydan ve kültür merkezininde yapılmasını isteyen Kuşadalıların taleplerine kayıtsız kalmayan Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından sandıktan çıkan sonuca göre proje yapılacağı açıklanmıştı.

Çıkar grupları iş başında

Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi entrika çevirmeye başlayan Kuşadası’nın çeşitli çıkar grupları tarafından TARİŞ arazisinde yeşil alan olsun kampanyası başlatıldı. Zaten yeşil alan yapılacak araziyle ilgili anlamsız bir kampanya başlatan ve kendilerine Kuşadası Dayanışması adını veren ilginç grubun başını avukat Nilgün Öğünçlü’nün çektiği iddia edildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın siyasi olarak zorlandığı her dönemde kendisini siper eden avukat Nilgün Öğüçlü’nün Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı olan tavrının, kabul edilmeyen bir imar talebiyle ilgili olduğu söylenirken zaten yeşil alan yapılacak bir araziyle ilgili kampanya başlatılmasının art niyetli olduğu düşünülüyor.

Kuşadası Belediyesi mi finanse ediyor ?

Öte yandan kendilerine Kuşadası Dayanışması adını veren grubun Kuşadası Belediyesi’nin kaynaklarından finanse edildiği söyleniyor. Kuşadası’nda yayın yapan yerel bir gazetede haber yaptıran sözde çevreci grubun haberin çıktığı gazeteyi beş bin adet bastırdığı ve Kuşadası’nın her yerinde dağıttığı öğrenildi.

Gazetenin baskı ve dağıtım giderlerinin Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın talimatıyla Kuşadası Belediyesi’nin kaynaklarından ödendiği söylenirken aynı gazetenin normalde sadece 75 adet basıldığı öğrenildi.