Aydın’da havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz faturalarındaki artış dikkat çekti. Isınmak için battaniye ile oturduklarını söyleyen bir vatandaş, “Su faturamız 200 TL, doğalgaz faturamız ise 1035 TL geldi. Daha kaç gün oldu ki yakmaya başlayalı. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik bunalım vatandaşın ısınma hakkını da elinden aldı. Kısa bir süre önce soğumaya başlayan havaların ardından doğalgaz yakmaya başlayan vatandaşlar faturaları görünce battaniye ile oturmaya başladı.

Aydın’da ikamet eden bir vatandaş, kısa süre yaktıkları doğalgaz nedeniyle hem doğru düzgün ısınamadıklarını hem de 1035 TL fatura ödediklerini söyledi. Su faturalarının 200 TL, elektrik 1500, doğalgaz faturalarının ise 1035 TL geldiğini aktaran vatandaş, “Bizi bu hale getirenlere yazıklar olsun. Ne elektrikle ne de doğalgaz ile ısınamıyoruz. Elektrik çok gitmesin diye haftada bir gün çamaşır yıkıyoruz. 1500 lira elektrik, 1035  lira da doğalgaz faturası geldi. 2535 TL elektrik ve doğalgaz faturası ödeyeceğiz. Aldığımız 5500 lira para. Daha ev kirası yok bu hesabın içinde” dedi.