Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF), tarafından Yörük kültürünün önemli geleneklerinden olan ve her yıl gerçekleştirilen deve güreşlerinin Söke Bağarası etabı yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun katkılarıyla bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Bağarası Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde büyük heyecan yaşandı. Adına yakışır güzellikte gerçekleşen güreşlerde Ege'nin ünlü pehlivan develeri arenaya çıktı. Soğuk havaya rağmen katılımın yoğun olduğu deve güreşleri izleyicilerden tam not aldı.

Bağarası Çalışlı’da Deve Güreşi Alanı’nda düzenlenen Ege ve Akdeniz yöresinden bir çok ünlü güreş devesinin mücadele ettiği etkinliğe, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Söke Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Mustafa Ümit Coşkun, çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda güreşsever vatandaş katıldı.

Muhteşem müsabakalara tanıklık eden izleyiciler, onları adeta alkış yağmuruna tuttu. Güreş severler Söke'nin develerinin yanı sıra Ege ve Akdeniz bölgelerinin develerini de izleme fırsatı yakaladı. Sök kapaları, çatal kapanları, savdurmaları, makasları, çengel oyunlarını heyecanla takip eden vatandaşlar, muhteşem bir etkinliğe tanıklık etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kupası’nı kazanmak için Demre’den Kara Şövalye ile Burunköy’den Efsane Yargı yarıştı. Büyük çekişmeye sahne olan güreşte kazanan olmadı, beraberlikle sonuçlandı. Deve sahiplerine kupalarını Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli birlikte verdi.