CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Kültür ve Turizm Bakanına Aydın çalışan tarihi eserleri ve usulsüz kazıları sordu.

Aydın Arkeoloji Müzesi’nin müze müdürü ve çalışanlarına yönelik soruşturma ve ceza davası devam ederken, CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül de konuyu Meclis’e taşıdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a doğrudan Aydın’da çalınan tarihi eserleri ve usulsüz kazıları sordu. Bülbül ayrıca soruşturma kapsamında bazı siyasilerin de korunduğu iddialarını dile getirdi.

CHP’li Bülbül’ün Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşma şöyle:

“Aydın'da Arkeoloji Müzesi'nde Müze Müdürünün, bazı kamu görevlilerinin ve siyasilerin adının karıştığı izinsiz kazılar, sondajlar, definecilik faaliyetleri, kazıları elden teslim ihalelerle paravan şirketler üzerinden alma gibi yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları yani suç teşkil eden birçok iddia var. Hatta iddialar arasında Nazilli Belediyesinin, arkeolojik ve yüzeysel araştırma için doğrudan temin usulüyle bu suç çetesine ihale verdiği de vardır. Bazı siyasilerin de bu işlerin içinde olduğu ve suçtan kurtulmak için transfer olma iddiaları kamuoyunda konuşulmaktadır. Sayın Bakan, Aydın'da hangi müzelerden kaç tarihî eser çalınmış ya da kaybolmuştur? Toplam maliyetleri nedir? Bu konuda Aydın Adliyesinde açılan soruşturma ve ceza davalarına Bakanlık olarak müdahil olacak mısınız? Bu soruşturmalarda bazı siyasilerin korunduğu iddiaları doğru mudur?”