31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı seçilen ve geçtiğimiz günlerde AKP’ye geçen Kürşat Engin Özcan ilk meclis toplantısında borçlanma için yetki istedi. Özcan’ın Nazilli’ye hizmet gelecek, yatırım gelecek sözlerinin dayanaksız olduğu ortaya çıktı.

İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, parti değiştirmesinin ardından yapılan ilk toplantıda çark etti. ‘Nazilli’ye hizmet gelecek, para gelecek’ sözleriyle Nazilli halkının tepkisini azaltmaya çalışan Özcan, parti değişikliği yapmasının ardından gerçekleşen ilk meclis toplantısında borçlanma için Meclis’ten yetki istedi.

Kürşat Engin Özcan, Turan Pazaryeri Güneş Enerji Santrali yapım işi için 750 bin Dolar, beton parke taşı ve beton bordür taşı alım-yapım işlerinde kullanılmak üzere 20 milyon TL, cari borçlar ve personel maaşları için 10 milyon TL İller Bankası’ndan kredi çeki kredi kullanılması ve krediye konu her türlü işlemler için yetki verilmesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınacak olan limit aşımı onayı için Nazilli Belediye Meclisi’nden yetki istedi.

“Para akışı olacağını söylüyorsunuz ancak toplantının gündem maddelerine baktığımızda yine kredi başvurularıyla borçların artacağını görüyoruz”

Millet İttifakı Grup Sözcüsü Mert Öreroğlu ise yaptığı konuşmada, “Eğer Ak Parti’ye geçiş sebebi belediyenin mali durumu ise diğer belediyelerin durumu da farklı değil. Para akışı olacağını söylüyorsunuz ancak toplantının gündem maddelerine baktığımızda yine kredi başvurularıyla borçların artacağını görüyoruz. Kaldı ki Aytekin Kaplan döneminde iki sene Nazilli Belediyesi AK Parti’nindi ve maalesef hizmet alamadı” ifadelerini kullandı.