AFYONKARAHİSAR-07.10.2022-HİBYA- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Afyonkarahisar’da düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Programı kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Bakan Özer, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında ziyaret ederek, il genelindeki eğitim yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Özer, Valilik makamında gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantı’na ilişkin açıklamasında, Afyonkarahisar’daki eğitim kalitesini genel hatlarıyla gördüklerini ve kaliteyi artırmak için neler yapılması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

“Afyonkarahisar ilimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Yatırımlarda en büyük payı güçlendirmeye ayırdıklarını ifade eden Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak Afyonkarahisar’daki 2022 yılı yatırım bütçemiz 735 milyon TL idi. Bu toplantımızda 32 milyon ödeneğin ve 836 milyonluk yeni yatırımları da Afyonkarahisar’a kazandırarak Afyon’un 735 milyonluk eğitim yatırım bütçesini 1 milyar 603 milyon TL’ye çıkarmış bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, yatırımların şehre hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini belirterek, “Mevcut yatırımların ilerleme seyrine göre yeni yatırımlarla Afyon ilimizi desteklemeye devam edeceğiz. Şu ana kadar güçlendirmeyle ilgili okullarımızın büyük bir kısmı yapıldı. Bu kapsamda yaklaşık 500 milyonluk yatırımı Afyon ilimize ayırmış bulunuyoruz.” diye konuştu.

“17 yeni anaokulunu Afyon’a kazandıracağız”

Okul öncesi okullaşma oranlarına ilişkin yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler vere Bakan Özer şunları söyledi:

“Bakanlık olarak 2022 yılındaki en büyük önceliğimiz okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını OECD ülkeleri ortalamalarına çıkartmak. Bu kapsamda 3 bin tane yeni anaokulunu yapmak üzere Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde yeni bir proje başlattık. Şu ana kadar bin 710 adet yeni bağımsız anaokulunu 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına yetiştirdik. 17 tane yeni anaokulunu Afyon’a kazandıracağız.”

Bakan Özer, erişimle ilgili sıkıntı olan bölgelere 5 yeni okul yapacaklarını söyleyerek, “Hem güçlendirmeler, hem onarım hızlı bir şekilde Afyon’da tamamlanacak ve 24 tane de yeni okulu Afyon’umuza kazandırmış olacağız. 2023 yılında da çok daha iyi yatırımlarla Afyon ilimizin fiziki mekanlarla ilgili bütün sorunlarını ortadan kaldırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı