Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), kararla ilgili tüm hakların Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) aranacağını bildirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Erkek Basketbol Takımının EuroBasket 2022'de Gürcistan ile oynadığı maçta kural hatası yapıldığına ilişkin itirazın FIBA tarafından reddedilmesine yönelik, ''Alınan kararla ilgili tüm haklarımızı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) arayacağız.'' ifadesini kullandı.

TBF'den yapılan açıklamada, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu’nda A Erkek Milli Takımı'nın 4 Eylül 2022 Pazar günü organizasyonun ev sahiplerinden Gürcistan ile karşılaştığı, Tiflis Arena'da oynanan müsabaka esnasında ve karşılaşmanın ardından soyunma odasına giden koridorlarda büyük bir arbedenin yaşandığını anımsattı.

Bu olayları yanı sıra Gürcistan'dan Duda Sanadze'nin müsabakanın bitime 4 dakika 48 saniye kala milli oyuncu Furkan Korkmaz'a yaptığı faulün ardından, oyunun durmasına rağmen maç saatinin 4 dakika 26 saniyeden devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, oluşan 22 saniyelik kayıp zaman için müsabaka sonunda yapmış olduğumuz kural hatası itirazının reddedilme kararını kınıyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Türkiye – Gürcistan karşılaşmasının 4. çeyreğinde bir zaman hatası yapıldığını, ancak bu zaman kaybının sonucu kesin olarak değiştireceğini tespit edemediği için itirazı reddeden FIBA'nın bu kararını kabul etmiyoruz. Kararla ilgili tüm haklarımızı CAS’ta arayacağız. Bizler ayrıca milli takımımızdaki sporcular ve teknik ekibimize güveniyor, Avrupa’da basketbolun yönetiminde söz sahibi olan FIBA’nın adil bir yönetim iklimi oluşturmadığı takdirde, Avrupa basketbolunun bulunduğu noktadan daha da kötüye gideceğini düşünüyoruz.''

Hibya Haber Ajansı