CHP’li Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sat Sat Sonra Bakkal Aç
Biliyorsunuz AKP hükümetleri, göreve geldikleri ilk günden bu yana ateşli birer özelleştirme savunucusu oldular. Devletin her şeyden elini ayağını çekmesi gerektiğini hunharca savundular, devletin tüm KİT’lerini tek tek sattılar; yolu, köprüyü dahi alım garantileriyle ona buna verdiler. Tabi bu satışların maestrosu çok bilen AKP Aydın vekili Mustafa Savaş. Daha evvel de yerel basınımızda yer almıştı, yalnızca merhum Menderes döneminde açılan KİT’leri 2 milyar 384 milyon dolara sattı bunlar, milletin malını mülkünü sattılar. Şimdi 200 milyar dolar verseler geri alamazlar. Liste o kadar uzun ki yazmaya yer yetmez. SEKA İşletmeleri, Et Balık Kurumu İşletmeleri, TCDD İşletmeleri, Şeker Fabrikaları… Satmışlarda satmışlar anlayacağınız değerli dostlar.
Peki, bütün bu satış rezaletlerinden sonra geldikleri nokta ne? Her yere bakkal dükkânı açmaya uğraşıyorlar.
Sözde ekonomik krizle böyle mücadele ediyor bunlar. Faiz indirirler, döviz zıplatırlar. Olmayacak her şeyi yaparlar. Sonra? Ee iki bakkal daha açıverelim. Olmuyor değil mi Mustafa Savaş? Böyle ekonomi düzelmiyor, tam aksine daha çok batıyor.
Fakirlikte memleketimizi, ada ülkelerine patates yolladığımız dönemki hallerine doğru hızla götürüyorsunuz. Yatırım hizmet deseniz; taş üzerinde taş yok tabiki… Açalım Aydın’a bir bakkal, açalım Nazilli’ye bir bakkal olsun bitsin öyle mi? Yemezler. Oralarda da ucuza bir şey satmayı becerseniz gam yemem.
İşin özü bir işi becerseniz bravo diyeceğiz artık, millet bıktı sizden düşün artık yakasından hep dediğimiz gibi; hemen seçim yarın seçim Mustafa Savaş, sandıktan kaçış yok!