Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek yazılı basın açıklaması yaparak iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu. Gürbilek, “ilçemiz Kuşadası’nda 15 günde 7 kez elektrik kesildi. Yani 2 günde bir. Patlayan trafolar, yanan hatlar. Yapmadıkları yatırımlar yüzünden koca ilçeye enerji verilemiyor, altyapı tesisleri çalıştırılamıyor, pompalar kapanıyor; sonra çamur at izi kalsın edebiyatı” dedi.

CHP’li Gürbilek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hepinizin bildiği üzere ilçemiz Kuşadası, tüm Türkiye’de olduğu gibi yıllardır merkezi hükümetten alamadığı yatırımlarla AKP beceriksizliğine maruz kalıyor. “Şunun şurasında gitmelerine ne kaldı?” dediğinizi duyar gibiyim. Elbette öyle, ancak kendi beceriksizlikleri, memlekete tek bir hayırlarının olmayışı yetmezmiş gibi; Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yani Aydın halkının vergileriyle yapılan yatırımlara “adeta” çökmeye çalışıyor oluşları, insana bu kadar da olmaz dedirtiyor.

Bin kere söylendi anlatıldı, bende defalarca açıklama yaptım Sarıçay Barajıyla ilgili. Bu barajı AKP hükümeti değil Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın halkı yaptırıyor diye. Ancak hiç birine cevap vermediler. Aksine bir müddet kafalarını kuma gömdüler, unutulduklarını hissettikleri anda da yine aynı masallarla, aynı teranelerle algı yaratmaya devam ettiler. Yeter artık millet sizden usandı. Yalnızca ilçemiz Kuşadası’nda 15 günde 7 kez elektrik kesildi. Yani 2 günde bir. Patlayan trafolar, yanan hatlar. Yapmadıkları yatırımlar yüzünden koca ilçeye enerji verilemiyor, altyapı tesisleri çalıştırılamıyor, pompalar kapanıyor; sonra çamur at izi kalsın edebiyatı.

Bu ilçede bir sorun, bir sıkıntı arıyorsanız dönüp herhangi bir aynaya bakmanız yeterli. Bu memleket ne hizmet alıyorsa belediyelerimizden alıyor. Kuşadası’nın yüzü tebessüm ediyorsa Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’yle ediyor. Sizi mi? Sizi sadece merkezi hükümetle binlerce örneğini yaşattığınız beceriksizlikler, Türkiye tarihinin en büyük ekonomik kriziyle tanıyor. Bugün bu ilçede bir saat dahi altyapı kesintisi, oluyorsa sizin hükümetinizin şimdiye kadar yapmadığı altyapı yatırımlarından kaynaklanıyor. O yüzden seçime kadar hadi bakalım, kafaları kuma gömmeye devam...