Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi’nde bulunan tarihi caminin restorasyon çalışması adı altında kaderine terk edilmesine CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve arkadaşları sessiz kalmadı. Mahalleye giderek Cuma Namazı kılmak isteyen gençler, caminin içler acısı halini görüntüleyerek yetkilileri göreve davet etti.

Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi’nde bulunan cami, restorasyon ve tadilat çalışması adı altında yaklaşık 1 yıldır atıl vaziyette duruyor. Çatısının olmadığı, zeminin söküldüğü camide ibadetlerini yapamayan vatandaşlar yaklaşık 1 yıldır kahvehanede ve yollarda ibadet ediyor.

Haber Aydın’ın gündeme getirdiği camiyi ziyaret ederek Cuma Namazı kılmak isteyen CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve arkadaşları, cemaatle beraber kahvehanede namaz kılabildi. Caminin önünde bir açıklama yapan Başkan Dinç yetkilileri göreve davet ederek caminin bir an önce açılmasını istedi.

Başkan Dinç açıklama yaptı

Başkan Dinç yaptığı açıklamada, “AKP'nin yok saydığı Kavaklı camiini öksüz bırakmayacağız. Bugün Yörük Ali Efe’nin memleketi Sultanhisar’ın Kavaklı mahallesine Cuma namazımızı kılmaya gittik ancak cuma namazı kılabilecek bir cami bulamadık. Namazımızı mahalle halkımızla kahvehanenin bahçesinde kıldık. Öğrendik ki 8 aydır burada namaz kılınamıyor, buradan AKP’lilere sesleniyoruz, camilerimize sahip çıkın, ortada bir cami bile yok burada, siz bazılarının peşine takılacağınıza bu işlerle uğraşın. Kılavuzunuz bunlar olursa sonuç da bu olur” dedi.