Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a tepki gösterdi. Mersin, “Kendiniz devlet misafirhanesinde, 5 yıldızlı otellerde gününüzü gün, gecenizi gece ediyor olabilirsiniz ancak milletin karşısına çıkınca gördüğünüz gibi Türk Milleti eyyamı yemiyor. Millet birazcık olsun gerçekleri duymak istiyor sizden” dedi.

CHP’li Polat Bora Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Malumunuz AKP vatandaştan korkusundan, bütün yaşadığımız derdin, tasanın sıkıntının tek müsebbibi olduklarını bildiklerinden öyle insan içine karışmakmış, vatandaşın derdini dinlemekmiş, bilmez de yapmaz da…

Ama dün gördüğümüz kadarıyla kısacık da olsa Nazilli’de podyuma çıkmış hazret!

Sonuç? Vatandaşımız güzelce ağzının payını vermiş. Biz bütün açıklamalarımızda değiniyoruz, ekonomik kriz artık milletin canına tak dedirtti, herkesin canı burnunda diyoruz da bunların umurlarında dahi değildi.

İşte bakın ne oldu; vatandaş Mustafa Savaş’a bamya 35 lira, taze fasulye Nazilli’de bile 30 lira diye fırçayı kaydı.

Peki, Mustafa Savaş vatandaşa ne cevap veriyor; “yavaş yavaş inecek, sabır sabır”.

Ne zaman inecek Sayın Savaş kış gelince mi? Balık kavağa çıkınca mı? Çaresizliğini anlıyoruz, artık o mızrak çuvala girmiyor bunu en iyi siz biliyorsunuz ama vatandaşa “sabır sabır” diyerek adeta dalga geçeceğinize, bu milletten özür dileyin, “affedin bizi” deyin. Bu erdemi göstermek sizi küçültmez tam aksine büyütür.
Evet, kendiniz devlet misafirhanesinde, 5 yıldızlı otellerde gününüzü gün, gecenizi gece ediyor olabilirsiniz ancak milletin karşısına çıkınca gördüğünüz gibi Türk Milleti eyyamı yemiyor. Millet birazcık olsun gerçekleri duymak istiyor sizden.
Biz hep söyledik dinletemedik size, millet sizi istemiyor. Bu tecrübe size ders olsun artık öyle çarşıya pazara çıkarken dikkat edersiniz, sözlerimi de iki kulağınıza birden küpe.