Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik iftira içerikli yayın yapan Servet Töz, Emin Aydın, Serhan Seyhan’ın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından finanse edildiği iddia edildi. Fatih Atay’ın oğlu Eymen Atay’ın ise iftira haberlerinin kurgusunda yer aldığı ve Töz, Aydın ve Seyhan üçlüsüyle diyaloğu kurduğu ifade ediliyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve bazı CHP’li isimler hakkında gerçek dışı iddiaları gündeme getirerek algı yaratmaya çalışan Servet Töz, Emin Aydın ve Serhan Seyhan hakkında dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yıpratmak için bir araya gelen üçlünün Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından finanse edildiği öne sürüldü.

Atay’ın Emin-Mehmet Aydın kardeşlere ait televizyon kanalına ve Denge Gazetesine Efeler Belediyesi bütçesinden düzenli olarak yüklü bir ödeme yaptığı iddia ediliyor. İftira ittifakından Servet Töz’ün ise yakınlarının Efeler Belediyesi’nde istihdam edildiği ve ayrıca aylık olarak düzenli ödeme aldığı konuşulan konular arasında.

‘Mustafa Savaş ile teması Serhan Seyhan kuruyor’

Öte yandan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın yakın temas içinde oldukları da gelen bilgiler arasında. Atay ve Savaş arasındaki diyaloğu Mustafa Savaş’ın basın danışmanı olduğu iddia edilen Serhan Seyhan’ın sağladığı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu basın aracılığıyla yıpratmak için beraber çalışıldığı konuşuluyor.

‘Eymen Atay üzerinden organizasyon kuruluyor’

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın oğlu Eymen Atay’ın Servet Töz, Emin Aydın ve Serhan Seyhan ile temasta olduğu, yapılacak haberlerin Eymen Atay’a ait hukuk bürosunda kurgulandığı öne sürüldü. Efeler kaynaklarının aktardığına göre, sözde gazeteci Servet Töz, Emin Aydın ve Serhan Seyhan’ın yayınlardan önce Eymen Atay ile bir araya geldiği de gelen bilgiler arasında.