Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla iktidara tepki gösterdi. Başkan Akosman, “Akp iktidarı bu vebal altında kalarak önümüzdeki ilk seçimde sandıkta mutlaka ezilecek. Hiç kimsenin bundan zerre şüphesi olmasın” dedi.

CHP’li Akosman’ın açıklaması şu şekilde:

Türkiye'de genç işsizlik oranı TÜİK tarafından yapılan son araştırmalara göre yükselişe hızla devam ediyor. Artık tüm kamuoyunun da bildiği gibi TUİK'in yaptığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkan veriler Akp iktidarının isteği doğrultusunda makyajlanıyor! TÜİK'in makyajladığı verilerle dahi Türkiye de 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,2 puanlık artış ile yüzde 20,3 olduğu, bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 17,6, kadınlarda ise yüzde 25,5 olarak tahmin edildiğini gösteriyor. Öte yandan bağımsız araştırma kuruluşlarının açıkladığı verilere göre ise, Türkiye'de genç işsizliğin 3 milyon 584 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Gençleri işsizliğe makhum eden iktidar partisine mensup Aydın'daki genç arkadaşlar da bu makyajlı veriler karşısında tozpembe bir hayat yaşayarak perişan edilen gençlerin hayatlarını görmezden geliyor.

Kafanızı kumdan çıkarın arkadaşlar!

AKP iktidarı yüzünden gençlerin psikolojisi bozuldu. İktidar ve yandaşlarının, beslemelerinin üç kuruşluk menfaatleri uğruna gençler önce işsizliğe sonra da yoksulluğa, açlığa mahkum edildi! İşsizlik, aşsızlık yüzünden gençler hayattan beklentilerini karşılamak bir yana tüm ümitlerini geride bırakarak intiharın eşiğine geliyorlar!

Bu perişan hayat gençlere reva görülemez!

AKP iktidarı bu vebal altında kalarak önümüzdeki ilk seçimde sandıkta mutlaka ezilecek. Hiç kimsenin bundan zerre şüphesi olmasın. Fakat bir kez daha Akp iktidarına, üç kuruşluk menfaatleri uğruna ayak uydurarak, yaptıkları saçma sapan ısmarlama açıklamalarla gündemi değiştirmeye alet olan gençlere sesleniyoruz; İktidara geldiğimizde gençlere reva görülen bu kötü hayatı mutlaka yeniden dizayn ederek değiştireceğiz. Gençlere bu hayatı reva gören çıkarcı zihniyetten gençler olarak mutlaka hesap soracağız. Gelin siz de içinde bulunduğunuz bu haram düzeni yol yakınken terk edin! Bizler CHP'li gençler olarak güzel ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak için hep birlikte çalışacağız. Cumhuriyetimizi 100. Yılında demokrasi ile taçlandıracağız. Geliyor gelmekte olan!