S.S. Davutlar Sevgi Plajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı olan Özgür Atacan Sevgi Plajında bulunan Barınak için Aydın Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesine katmak istediği için “çete” yakıştırması yapmıştı. Atacan’ın kendisi hakkında yetkisiz ünvan kullanmaktan dolayı ortak ceza davası açıldığı öğrenildi.

Gazete Gerçek’te yer alan habere göre; Davutlar Belediyesi döneminde mera alanı dolgu yapılarak oluşturulan barınak 2014 büyükşehir yasasından sonra kanunen Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gerekiyordu. Ancak hülle bir dernek ile Büyükşehirden kaçırılan Barınak için Başkan Çerçioğlu halka verilmesi için mücadelesini sürdürdü. Dernek başkanı Atacan Büyükşehir’in bakanlık nezdinde girişimlerini öğrenince Büyükşehir belediyesine “çete” yakıştırması yaptı.

Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin ve Aydın Mali Müşavirler Odası Başkanı Rıza Yürüyen ile Usta Gazeteci Durmuş Tuna’nın yaptığı görüşmede Özgür Atacan hakkında ortak ceza davası açıldığını belirttiler. Avukat, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir olmadığı halde sosyal medya hesabından yaptığı mesleki paylaşımlar nedeniyle şikayet edilen Özgür Atacan'ın, Aydın Barosu Başkanlığı ile Aydın Mali Müşavirler Odası Başkanlığı tarafından Savcılık Makamı'na şikayet edildiği öğrenildi.

Yetkisiz ünvan kullanan Atacan'ın şikayetin geri alınması için Aydın Mali Müşavirler Odası Başkanı Rıza Yürüyen'den ricacı olduğu ancak talebinin kabul görmedi biliniyor.
Aydın Barosu ile Aydın Mali Müşavirler Odası tarafından ortak açılan dava Aydın'da bir ilk olma özelliği taşıyor. Bugüne kadar kimse hakkında yetkisiz ünvan kullanımından kaynaklı ortak dava açılmadığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi