Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında Aydın başta olmak üzere jeotermalin çevre ve insan üzerindeki etkilerini inceleyecek olan "Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu" Aydın'daki çalışmalarını bitirdi.

Aydın ve Manisa'daki çalışmanın bitirildiği haberini Twitter hesabından paylaşan Ali Öztunç, Genel Merkez'in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na verdiği değeri yaptığı başarılı çalışmaları için teşekkür ederek gösterdi.

Ali Öztunç, CHP örgütlerine ve Başkan Ali Çankır’a da çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Komisyon başkanı Ali Öztunç, basın toplantısında sözlerine Aydın'a daha girdikleri anda çürük yumurta kokusunu aldıkları söyleyerek başlarken, bilgi toplama ve inceleme için geldikleri Aydın'daki komisyon toplantısında ise bütün CHP'li belediye başkanları bir aradayken asıl olması gereken bir belediye başkanı eksikti.

Tahmin edersiniz...

Basın açıklamasının ardından Şükran Güngör - Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda yapılan toplantıda mücadeleyi sürdüren köylüler, avukatlar, gönüllüler birer birer söz alıp deneyimlerini ve fikirlerini ortaya koydu.

Toplantı sonunda söz alan Özlem Çerçioğlu, ilk kez milletvekili seçildiği günden bu yana jeotermal mücadelesinin içerisinde olduğunun altını çizip, her zaman bu mücadeleyi destekleyeceğini söyledi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığı da yapan Çerçioğlu'nun ağırlığı ve ona verilen değer burada da kendisini hissettirdi.

Çevreciler ve köylüler bu toplantıda Çerçioğlu'nun yaptığı çalışmalardan ve verdiği desteklerden övgüyle söz etti.