Rahmetli Gazeteci Yazar Uğur Mumcu “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi” olunmaz demişti. 90’lı yıllarda bu sözü de özellikle gazeteci olmak isteyen gençler için söylemişti.

Bugün ne yazık ki kendini gazeteci sıfatıyla gören bazı kalemler bırakın bilgi sahibi olmayı, konunun ne olduğunu bile bilmiyor.

Kopyala yapıştır yöntemi ile haber yazdıklarını düşünen bu arkadaşlar içinde özellikle biri var ki; kendi yazdıklarına, kendisi bile inanmıyor.

İşi gücü “goy goy” olan bu arkadaş iddiaya göre bazı merkezlerde komisyonculuğa başlamış.

Bu arkadaşımız iki önemli özelliği ile biliniyor.

Birincisi “gerçek dışı haberler yazarım sonra biri gelsin de beraber çalışalım, reklam verelim desin”

İkincisi “Peşin ödeme alırım ödemeyi yapan kime isterse ona saldırırım”

Son günlerde bu goy goy’cu kalemşör Uydukent ve ahalisini diline dolamış. Ancak doğru bilgi sahibi olmadığı için yalan yanlış ifadelerle kendince hak aramış.

Ama biz kendisine doğru bilgiyi verelim.

Temelleri 1995 yılında atılan Uydukent, bugüne kadar ki süreç içinde ne yazık ki yasal konularda karşılaştığı sıkıntılar sebebi ile sorun yumağı haline gelen bir yapıya bürünmüştür.  

20 Şubat 2020 tarihinde 31045 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ve yürürlüğe giren 7221 sayılı kanun ile 3194 sayılı imar kanununda yapılan değişiklikler nedeniyle 1/1000 uygulama imar planı değişiklik teklifi onaylanamamıştır.

İmar kanununda yapılan yeni düzenlemelere göre Uydukent yönetimi tarafından hazırlanacak 1/1000’lik uygulama imar planının değişikliği ve raporları Kuşadası Belediyesi’ne sunulduktan sonra talep yeniden değerlendirilecektir.

Yani goy goy’cu kalem; evet Kuşadası Belediyesi senin de kabul ettiğin üzere 20 yılda yapılmayan hizmeti 1.5 yılda yerine getirmiştir. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile olan güç birliğinden hizmet doğmuştur, Kuşadası ve halkı kazanmıştır.

Ama ne yazık ki sen ve senin gibiler, beraber iş tuttuklarınız kaybedenler liginde oynamaya devam edeceksiniz.

Önce bilgi sahibi olun sonra fikrinizi soran olursa beyan edersiniz.