AK Parti’nin Aydın’daki düşüşü devam ediyor. Yapılan yerel seçimlerde CHP’li Özlem Çerçioğlu karşısında herhangi bir varlık gösteremeyen, genel seçimlerde ise hızlı bir düşüş eğiliminde olan AK Parti’nin Aydın’da düzenlediği son toplantıya 33 kişi katıldı. Önceki dönemlerde düzenli olarak yapılan ancak bir süredir değişik zaman aralığında gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu toplantısına sadece 33 kişi katıldı.

Vekiller tam kadro katıldı, partililer gitmedi

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve MKYK Üyesi Seda Sarıbaş’ın katıldığı toplantıya partililer ilgi göstermedi. Aralarında yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, milletvekillerinin danışman ve fotoğrafçılarının da yer aldığı 33 kişinin toplanabildiği salonda oluşan boşluklar dikkat çekti.

Mustafa Savaş hayal aleminde: Büyük coşkuyla kutladık

Öte yandan, toplantının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “İl Danışma Meclisi Toplantımızı coşku içinde gerçekleştirdik” ifadelerini paylaştı. Savaş’ın salonu cepheden gören fotoğraf paylaşmaması dikkat çekti.

“Önceki seçimlerdeki oy hayal”

Partinin Aydın’da eridiğini söyleyen bir partili, “AK Parti’nin adeta Aydın’da içi boşaltıldı diyebiliriz. Eski heyecan yok, üyeler de ne yapıldığından habersiz zaten. Bir önceki seçimlerde aldığımız oy hayal gibi bir şey” dedi.