Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Rektör Aldemir ile başlayan ‘çöküş süreci’ devam ediyor. Rektör Aldemir’in göreve gelmesinin ardından çok sayıda profesör, doçent, yardımcı doçent görevlerinden ayrıldı. Bazı hocalar istifa ederken bazıları da emekliye ayrıldı. Kurumda yaşanan kargaşanın en dikkat çeken detayı ise üniversitede görevli olup özel muayenehane açan hocalar oldu.

Rektör Aldemir reddediyor ama..

Kendisine sorulan ‘kurumdan ayrılan personel’ soruları karşısında yalanlama yolunu seçen Rektör Aldemir, kurumdan ayrılanların yaş haddinden emekli olanlar olduğunu ileri sürüyor. Randevu almanın imkansız hale geldiği hastanede özellikle kritik birimlerde büyük sıkıntı yaşanıyor.

Kanser hastaları kaderine terk edildi

Rektör Aldemir’in göreve gelmesinin ardından başlayan sorunlardan en fazla etkilenenler ise kanser hastaları oldu. Onkologların istifası sonrası tedavileri yarım kalan kanser hastaları adeta kaderine terk edildi. Karşılarında muhatap bulamayan, randevu alamayan binlerce kanser hastası olduğu gelen bilgiler arasında.

Kritik birimler ya kapandı ya kapanmak üzere

Rektör Aldemir ile sorun yaşayan ve kurumdan ayrılan personelin arasında onkologlar, tüp bebek uzmanları, organ nakli uzmanları, meme cerrahları, yara bakım ünitesi sorumluları olduğu öğrenildi.

Türkiye’nin dört bir yanında uygulanan canlıdan karaciğer nakli uygulamasının ADÜ’de başlatılamadığını söyleyen ADÜ’ye yakın kaynaklar, “Bu bir kurum için büyük bir eksiklik. Koskoca kurum ve canlıdan karaciğer nakli yapılmıyor. Çok yazık” ifadelerini kullandı.

Yara bakım ünitesinde sıkıntılar devam ediyor

Öte yandan, kurumun önemli bölümlerinden biri olan yara bakım ünitesinin de kapanmak üzere ve atıl durumda olduğu belirtiliyor.

Girişimsel nöro anjiyo ünitesi kapandı

ADÜ’de istifalar nedeniyle kapanan bölümlerin arasında nöro anjiyo ünitesi de olduğu öğrenildi. Kasıktan girilerek damarın içinden beyine kadar gidip beyinin en uç noktada bulunan damarlarındaki problemlerin tedavisinin yapıldığı girişimsel nöro anjiyo ünitesinin kapanmasının ardından hastaların müdahale için çevre illere gittiği ifade ediliyor.

Tüp bebek merkezi kurulamadı

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in söylemlerinin aksine hastanede işlerin iyi gitmediğini söyleyen ismini vermek istemeyen bir yönetici, “Tüp bebek merkezi dahi kurulamadı. Vatandaşların serzenişleri yerden göğe kadar haklı. İşlerin düzelmesini beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor” ifadelerini kullandı.



İşte Tıp Fakültesi’nden istifa ve emekliye ayrılanların bir kısmı:

(Diğer fakültelerden de çok sayıda istifa olduğu bildiriliyor)