Başkan Alptekin, “Gereksiz gündem ve algılarla değilde eğer birşeylerden yakınmak istiyorsan vatandaşın sesine kulak ver, vatandaş için yakın” dedi.

CHP’li Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Birisi şehitler üzerinden siyaset yapar, birisi din üzerinden. Ayrıştırma, ötekeleştirmede üstlerine yok. Hep bir hedef gösterme, hep bir gereksiz çıkışlarla saygısızlık.

Nazilli’de şehidimizin adını alacağı okulda dahi siyaset peşinde olmak ne demektir. Milliyetçilik bu boş söylemlerle olmaz. Milliyetçilik adı altında kullanılan bu çirkin dilin hala fayda değil bu topraklara zarar getireceğinin farkında bile değiller.
Geçmişinde Habur’a izin verenler, Oslo görüşmelerini yapanlar, devletin kanalında terörist Abdullah Öcalan'ın kardeşini çıkaranlarla beraber siyaset yapıyor, ortak oluyorsun. Açılışta yaptığın söylemi AKP ile ittifak kurarken de söylemeni beklerdik. Ortak değerler üzerinden siyaset yaparak siyasi kazanım peşinde olmak Sayın Alıcık'a hiç yakışmadı. HDP oy veren milyonlarca vatandaşımıza terörist muamelesi yapmak, tıpkı büyüklerinin yaptığı gibi insan ayrıştırmaktan başka bir şey değildir.

Ülkemizi uçuruma sürükleyenlere, Merkez Bankası'ndaki bu memleketin zor günler için duran kefen parasına göz dikenlere, gençlerin hayallerini çalanlara, ekonomimizi batıranlara, adaleti sarayın arka bahçesi yapanlara, hak ve hukuk kavramlarını ayakaltına alanlara, liyakati yok sayanlara, yoksul vatandaşlarımızı pazardan artık toplamak zorunda bırakan iktidar sahiplerine diyecek hiç mi bir şeyin yok Sayın Alıcık?

Gereksiz gündem ve algılarla değil de eğer bir şeylerden yakınmak istiyorsan vatandaşın sesine kulak ver, vatandaş için yakın. Sana naçizane tavsiyem Sayın Alıcık, son günlerini yaşayan Cumhur ittifakı içinde gücünüzü kullanmak istiyorsan bunu vatandaş için yap, malum abilerinin gittiği yol, yol değil sen onlara uyma.