Başkan Alptekin, “Sen Büyükşehir Belediyesi’ne iftira atarak yargıyı falan mı etkileme derdine düştün hayırdır? Yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediyesinde açıkça yerle bir oldunuz, hala bu mu içinize sindiremiyorsunuz” dedi.

Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

AKP Aydın Meclis sözcüsü Arı, dün Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tam çuvallamış. Nasıl mı?
Yasa gereği meclis üyeleri soru önergeleri verebilir, kurum da gerekli çalışmayı yapar, önergeyi cevaplar.

Büyükşehir Meclisinde Arı çıkıyor diyor ki; biz soru önergesi verdik ama cevabını bize göndermediniz. Büyükşehir Belediyesi de önergeyi cevapladığını, iadeli taahhütlü posta alındı evrakıyla kanıtlar.
Bu durumda AKP sözcüsü soru önergesinin cevabı verildiği halde verilmediğini iddia ederek ya iftira atmaktadır ya da cevaptan bir haberdir. Ya da başka deyişle kendi grubuna dahi hâkim olamadığının ifşasıdır.

Tabi böyle bir çuvallamayı sindirmek de kolay değil. Ee Arı da sindiremez ve üzerine başlar iftiralara, başlar karalamaya.
Bak Arı!

Sen Büyükşehir Belediyesi’ne iftira atarak yargıyı falan mı etkileme derdine düştün hayırdır? Yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediyesinde açıkça yerle bir oldunuz, hala bu mu içinize sindiremiyorsunuz.

Dön biraz kendine bak, aynadan nasıl göründüğünüzü tahlil et.

Bak Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın kendi bakanlığına fahiş fiyatla, bayat dezenfektan sattığı ortaya çıktı da ne yaptınız? Yüce divana neden göndermediniz?
Kendi belediyeniz Bozdoğan 475 bin lira yaklaşık maliyetli işi, 560 bin liraya; 1 milyon 40 bin yaklaşık maliyetli işi 1 milyon 148 bin liraya; yani yaklaşık maliyetin üzerinde verirken, “hop birader hayırdır, ne yapıyorsun, yaklaşık maliyetin altında vermelisin üstünde vermek ne aymazlıktır” niye demediniz? Hesap sordunuz mu?
Kullanılmayan Kütahya Havalimanı’nda çöpe giden milyonları araştırdınız mı? Aydın Denizli otoyolunda aylık kaç milyon geçiş garantisi verildi öğrendiniz mi?
Buharkent’te güzergâh kimin bağına bahçesine isabet etti de değiştirildi irdelediniz mi? Bak ben böyle onlarca örnek sayabilirim sana, hem de bir çırpıda.

Dürüst olun, ilkeli olun, iftirayla çamurla âbâd olunmaz. Ha sana son bir soru. Bahçedeki tüpler ne oldu hala duruyor mu? Ne diyorsun?