AK Parti Aydın Milletvekillerini de eleştiren Başkan Alptekin, “Vatandaş beceriksizliğiniz sayesinde “diyet yapıyor!” maaile, koca bir millet unu, şekeri, yağı, tuzu zor zahmet alabiliyor artık insanlarımız, ne içeceği ne gofreti” dedi.

Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bizim AKP milletvekilleri salına salına boy göstere dursun, ilimizde gerçekten ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor. Enflasyon, fiyat artışları, önlenemeyen zamlar, ücretli çalışanın aldığı kuş kadar zamları bile bir iki ayda eritmeye yetiyor.

Devletin istatistik kurumunun bin bir taklayla %20’lerde göstermeyi “başardığı!” enflasyon rakamlarına göre bile aslında milletimiz çekilmez bir çilenin cenderenin içinde. Ama özelliklede Bay Mustafa’nın dinlemesi için bir iki örnek vermek isterim.

Sayın Savaş vereceğim örnekler eskilerin deyimiyle iki kulaklarına küpe olacak cinsten.
Az evvel ifade ettiğim gibi; mutfak enflasyonu %40’ları geçmiş olsa da hadi sizin engin ekonomi bilgilerinizi yani açıkladığınız %20 enflasyonu baz alalım.

Pakistan’da enflasyon kaç biliyor musunuz? %8,35
Irak’ta? %6,5 Mısır’da? %5,4 Cezayir’de bile %5,21

Yahu harita da yerini bulamayacağımız Sierra Leone’de bile %10,2 ya! Utanın gerçekten ya! Gambiya’da, Kenya’da %7-8 bandında. Bu resmi rakamları gerçekten ama gerçekten sizin haya etme olasılığınızı ölçmek amacıyla verdim.

Açtığınız Tarım Kredi Kooperatifleri’nin raflarında bile ayçiçeğine iki yılda %100 zam gelmiş.
AKP Aydın vekilleri; bir iş yaptığınız yok bari gidin marketleri dolanın da fiyatlarına bakın.

Vatandaş beceriksizliğiniz sayesinde “diyet yapıyor!” maaile, koca bir millet unu, şekeri, yağı, tuzu zor zahmet alabiliyor artık insanlarımız, ne içeceği ne gofreti.

Sayın Savaş; bak millet hakikaten can çekişiyor yazık.

Elinizi bir kere vicdanınıza koyun, batırdınız. Çekilin bu milletin başından, olmuyorsa olmuyordur kabullenin.
Treni raydan çıkardınız, tekrar sokmak sizin sıkleti çook aşıyor, bırakın ehli gelsin ehli yapsın, millet bir kere unuttuğu duyguyu nefes alabilmeyi yaşasın.