CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gökan Zeybek, TBMM’nin tatile girmesinin ardından yaz dönemi boyunca CHP Ekonomi Masası kurmayları olarak Karadeniz Bölgesi’nden Akdeniz’e, İç Anadolu Bölgesi’nden Doğu Anadolu Bölgesine kadar geniş bir yelpazede  gerçekleştirdikleri ziyaretlerden izlenimlerini ve bundan hareketle Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Zeybek, ''2020 yılının tarımsal destekleri çiftçiye ödenmemiş, 2021 yılının ödemeleri ile ilgili bir planlama görünmüyor. Köylünün bu kışı nasıl geçireceği belli değil. Bu kış eti ve sütü bugünkü fiyattan daha pahalı tüketeceğiz.

Saman 1.200 TL’ye çıkmış, kuru otun fiyatı 2.200 TL’ye çıkmış, arpanın tonu 3.000 TL’ye yaklaşmış. Bu pahalılıkla geçimini sağlayamayan,otlakları kurumuş, samanı bile olmayan köylü, hayvanlarının hepsine bakamayacağı için bunların bir kısmını hatta gebe ineklerini bile mezbahaya kesime gönderiyor. Köylümüz bu ineklerden alacağı para ile otunu, samanını temin edip bu kışı geçirebilme derdine düşmüş durumda.

Bundan sebeple pazara sürülen hayvan sayısı çok artınca geçen yıl 12.000 TL’ye satılan yavrulama yeteneğine sahip bir inek bugün 6.000-7.000 TL’ye satılamıyor. Gördüğümüz şudur; Türkiye’nin hayvansal birikiminin önemli bir kısmı kaybedilme tehlikesi ile karşı karşıya. Hayvancılık açısından Türkiye tarihinde son 50 yılın en karanlık kışını geçireceğiz'' ifadelerini kullandı.

'MİLYONLARCA TL’LİK DEKORASYON'

''Tarım Bakanı Pakdemirli, uluslararası tekellerin türkiye’deki temsilciliğine soyunmuş durumda'' diyen Zeybek, ''Ankara’da yeni yapılan DSİ binasında 7. Makam odası için milyonlarca TL’lik dekorasyon yaptırıyor.

Yukarıdan aşağıya doğru bakıldığında Saray’ın, Saray’a hizmet edenlerin ve Saray ile birlikte bu ülkeyi yönetenlerin ne köylüden, ne çiftçiden, ne işçiden haberleri yok. Bakın Türkiye’de 83 Milyonun tamamı, olumlu ya da olumsuz gelişmelerden eşit etkilenmiyor. Türkiye’de sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek bir grup var.

Bunlar sırtlarını Saray’a dayamışlar, hiçbir ihaleye girmezler ama işler bunlara gelir, bunlar Türkiye’de iş yaparlar ama bütün parayı döviz olarak alırlar.  O sebeple dolar 8.30’dan 8.50’ye çıktığında onlar köprü geçiş ücretlerini, garantili hastane ücretlerini, otoyol geçiş ücretlerini artışla almış olurlar. O sebeple onlar ve onların hükümete yerleştirdikleri bakanlar ve bürokratlar dövizin düşmesine izin vermezler'' dedi.

' AKP’NİN KILCAL DAMARLARI KURUDU'

Zeybek, ''AKP’li yöneticileri sokakta göremeyiz, göremiyoruz da. Onlar tefecilerin saltanatı pekişsin diye, Londra’daki bir avuç faizci gelirini artırsın diye ya da Türkiye’deki bir avuç büyük sermaye sahibi çalışmadan daha yüksek paralar kazansın diye uğraşan kesim oldular. AKP’nin toplumla ilişkilerini kurduğu kılcal damarları kurumuş durumda. Bundan sonra halkla aynı noktada buluşmalarının imkanı yok'' açıklamalarında bulundu.