Başkan Dinç, “Anlaşılan o ki önümüzdeki seçimlerde Rektörlük makamınızdan ve Rektörlük göreviniz sırasında yaptığınız çalışmalardan dolayı siyasi hedef ve beklentilere kapılmışsınız” dedi.

CHP’li Dinç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sansasyonel eylemleriyle gündemden düşmeyen ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir yine yapmış yapacağını.
Her fırsatta ve ortamda İktidar Partisi’nin adeta sözcüsü gibi davranan Rektör Hoca bir kez daha Adnan Menderes Üniversitesi’nin kapılarını AKP Gençlik Kolları ve ÜniAK diye tabir edilen yapılara ardına kadar açmış.
Öncelikle hafızaları tazelemek isterim. Rektör Hoca’nın bizzat talimatlarıyla çok değil geçen yıl Kuşadası’nda Turizm Fakültesi’nde kayıt için gelen öğrencilere maske dağıtımı yapan Kuşadası Belediyesi standı kaldırılmış, yine benzer bölgede kayıt için Kuşadası’na gelen üniversitelilere yardımcı olmaya çalışan CHP Gençlik Kolları’mızın standına müdahale edilmişti.

Hatta Sayın Rektör bu kadarıyla kalmamış, Kuşadası Belediyesi ve CHP Gençlik Kolları standlarını kast ederek, o standları ellerimle parçaladım diyerek açıklama yapmıştı.

Ey Rektör Hoca, Ey Sayın Aldemir, Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Bulunduğunuz makam AKP Propaganda ve Tanıtım İşleri Birimi değildir.
Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarıyla kurulmuş bir üniversitesinin Rektörüsünüz. Üniversite’de siyaset yaptırmam diyerek Hamaset nutukları atıp şimdi AKP Gençlik Kolları’na üniversitenin kapılarını ardına kadar açıp propaganda yaptırmak hangi kanunda yazmaktadır.

Eğer bilmiyorsak bizi aydınlatın işler AKP söz konusu olduğunda farklı mı işlemektedir.
Anlaşılan o ki önümüzdeki seçimlerde Rektörlük makamınızdan ve Rektörlük göreviniz sırasında yaptığınız çalışmalardan dolayı Siyasi Hedef ve Beklentilere kapılmışsınız. Ancak bunu yaparken Kamu Görevi yaptığınızı unutup işleri bir siyasi partiye sempatik gözükme gayreti ile yürütmektesiniz.
AKP’den ve temsilcilerinden nasıl bir beklenti içindesiniz bilmiyoruz. Ancak sizlere iki çift sözümüz var. Yalnızca size değil Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan öğrenci kardeşlerimize de sözlerimiz var.
Sayın Rektör Hoca her ne siyasi beklenti içinde iseniz, çok fazla umutlanmayın. Ekonominin dibe vurduğu, ülkenin her noktasında Partizanlığın alıp yürüdüğü, Liyakatsizliğin doruk noktasına ulaştığı bu devir önümüzdeki ilk seçimde ve sandıkta son bulacak.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk seçimde iktidar olacak ve taraf tutan, siyaset yapan değil bilim üreten Rektörlerin olduğu bir Üniversite Kültürünü hayata geçireceğiz.
Öğrenci Kardeşlerimize de sözümüz ve çağrımız şudur. Gelin Gençlerin bütün olanaklarını elinden alan, bizleri güvencesiz bir geleceğe iten bu iktidarı ilk seçimde sandıkta gönderelim. Ve Bilimsel, Akademik, Demokratik bir üniversiteyi hep birlikte hayata geçirelim.