CHP’li Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İşsizlik rakamları açıklandı. TÜİK’in “ çok güvenilir” rakamlarına göre bile yalnızca 1 ay içerisinde 506 bin ilave, yeni işsizimiz olmuş. İşsizlik %23,6’ya çıkmış.
Böyle yazarken, konuşurken, okurken %23 yalnızca bir rakammış gibi görünüyor bazılarına. Yani AKP’ye ve onun yöneticilerine.
Mesela bizim Aydın’daki hesap kitap uzmanı vekilleri Mustafa Savaş’a sormak lazım, ne hissettiriyor size %23 Sayın Savaş?
Kaç ev, kaç eş, kaç çocuk, kaç ocak demek %23 Mustafa Savaş? Kaç ocakta kaç yangın eder %23 Mustafa Savaş?
Esnafımızın kredisi, çiftçimizin, memurumuzun kullandığı kredi kartı, işi olanımız bile, ezildikçe eziliyor.
Kötü politikalarınız bu memleketin güzel insanlarını, ne yazık ki ya işsiz bırakıyor, ya da aşsız. Bakın yine, yeni alınan bir kararla hububat ithalatında gümrük vergisi sıfırlanmış. Yani? Yani çiftçiye diyor ki AKP hiç boşuna nohuttur, mısırdır ekme vergisiz ithal edeceğim elinde kalır.
Bu mu sizin iş bilme haliniz Mustafa Savaş? Yoksa getire getire güzelim Çine ilçemize cezaevi getirmek midir? Onu yapacağınız parayla Güllük demiryolunu yapsanıza.
Üretime, ticarete, istihdama, katma değere gerçekten katkısı olacak bir şeyler düşünsenize. Ama nerede…
Şimdi birde vergilere, harçlara, cezalara zam oranları açıklanacak. Ne diyorsun Mustafa Savaş? %30’u bulur diyenler var. Bir bilen olarak %5’i bile geçmeyecek diyebiliyor musun? Konuştur bakalım matematiğini de eller öngörü görsün.