Alptekin, “Ha muhatap kompleksine girmişsiniz ya bir de; meraklanmayın hiç, en geç 1 yıl içinde bu aziz millet sandıkta muhatabınızı da müstahakkınızı da güzelce öğretecek sizlere!” dedi.

CHP’li Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Belirli aralıklarla memleketimizin sorunlarına değiniyor, aksayan yönleriyle ilgili sorumluluk sahibi! Olması gerekenlere görevlerini hatırlatıyoruz. Tabi tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.
Bunun bende farkındayım ama yine de memleketimizin yararına olacak işlerle ilgili biz sorumluluğun muhataplarına görevlerini hatırlatmaya, her bir Aydınlı hemşerilerimiz için hesap sormaya devam ederiz.
Şimdi bunlardan bir tanesi Mustafa Savaş’a soru soruyoruz, yapamadıkları hizmetleri söylüyoruz, cevap başka yerden geliyor.

Adeta bir Mustafa başka Mustafa’nın kanadının altına girmiş. Neymiş ben ona soramazmışım, öbürüne sorarmışım. Kardeşim bu sandığa gidip bir iddia koyan herkese kamu namına sorarım. Cevabını da isterim. Cevap veremeyeni de kamuoyunun takdirine sunarım. Size mi soracağız kime ne diyeceğimizi!
Sufle mufle demiş bir de bu muhterem. Eğer bu iddianı ispatlamazsan müfterisin bir kere. Şimdi çekil kenara beni ekonomi uzmanı Bay Mustafa ile baş başa bırak hele. Sayın Savaş öyle görünüyor ki ekonomi büyüdü masalınızı her önünüze gelen parti yöneticinize ezberletmişsiniz.

Peki, ekonomi büyü de, birkaç gün önce doğalgaza gelen %15 zam neydi? Çarşı pazar enflasyonunu görüyor musunuz siz? Yaz günü 10 liranın altında sebze görmeden yazı bitirdi Aydın halkı biliyor musun?
Bak sana şimdi bir araştırmanın sonucunu vereyim; hem de yeni bir araştırma: 110 ülkenin emeklileriyle o ülkenin yoksulluk sınırları karşılaştırılmış. Sonuç ne biliyor musunuz? Bu utanç tablosuyla biz Uganda ile Mozambik’in bile altında kalmışız. Emeklisi en fakir 3-5 ülkeden biri olmuşuz. Türkiye ortalama emekli maaşı, yoksulluk sınırının ancak %21’i, yani 5’te 1’i

Bu rakam Uganda’da %43, Mozambik’te %32…Bak Bay hesap uzmanı diğer ülkeleri söylemiyorum bile. Sonra çık; bık bık bık ama ekonomimiz büyüdü masalları söyle. Yemezler o masalları artık.
Ha muhatap kompleksine girmişsiniz ya bir de; meraklanmayın hiç, en geç 1 yıl içinde bu aziz millet sandıkta muhatabınızı da müstahakkınızı da güzelce öğretecek sizlere!