CHP’li Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bildiğimiz gibi ilimiz kendi bölgesinin kaymakamı tarafından bile, hakkında halkımızı uyardığı, “dikkat edin” dediği bir AKP vekiline sahip.
Nazilli ilçemizi mesken tutan bir vekil, ne evveliyatında, ne bugün, ne de kalan birkaç yıllık siyasi hayatında ne yazık ki pirinç tanesi kadar memleketimize hizmet etmedi, edeceğe de benzemiyor.
Peki, ne yapıyor bu vekil efendi?
Kıskançlık, haset, “istemem”, “yapılmasın”, “hizmet üretilmesin”…
Kimden bahsettiğimi eminim herkes anladı… Kuvvet Erim…
Kendisinin temsilcisi olduğu zihniyet, daha evvel de bahsettiğimiz gibi, battı çıktılara da karşıydı, otogarlara da, kültür merkezlerine de, yapılan yollara da.
Peki, temelinde ne yatıyor? Bir insan hem de siyaset yapan birisi, kendisi bir hizmet üretmese de en azından yapılana neden saygı duymaz?
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve başkanını kıskançlığın boyutu neden bu kadar yüksek? Çünkü hep kaybettiler, yapılan hizmetleri Aydın halkının görmesine engel olamadılar olamayacaklar da. İşte bu kıskançlık ve umutsuzluk, bunların tek yapabildikleri şeyin ona buna çamur atmaktan başka bir şey olmamasına neden oluyor.
Oysaki Aydın çiftçisinin aylarca geciken desteklemeleri, para etmeyen mahsulü, batan, iflas eden esnaflarımız, işsiz kalan binlerce Aydınlı gencimiz olmalı bu arkadaşların gündemi. Sadece 3.5 yıl içinde satılan bir liman, 25 santral, 10 şeker fabrikası olmalı. Bu satışlardan elde edilen 9 milyar 452 milyon paradan Aydın’a ne getirebiliriz olmalı. Ama nerede? Gayrimenkul geliştirmek daha zevkli değil mi sayın vekil?
Hiç merak etmeyin sevgili hemşehrilerim, bir yıl geçer, sandık gelir, dertler biter.
Bu memleketin zenginlikleri, kaynakları, her bir hemşehrimizin derdini tek tek çözer. Yeter ki dert hizmet etmek olsun. Bunların dertleri gibi olmasın.