CHP’li Polat Bora Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Koca pandemi dönemi, sokaktaki yurttaşa, dükkânındaki esnafa, minibüsteki yolcuya, iki maskeyi dağıtamayan AKP iktidarının Aydın Milletvekili Mustafa Savaş artık karşısında iki esnaf görünce topu inanın nereye atacağını şaşırıyor.
Bazen söylediklerini okuyunca kendisine cevap vermeden evvel inanın düştüğü içler acısı hale bende dahi üzülüyorum.
Ancak bu milletin hak ettiği hizmeti alması gerektiğine olan inancım beytül mala olan mala olan bağlılığım nedeniyle yine de gerçek olanı yüzüne yüzüne çarpalım ki; ar etmesine bir gün biz vesile olalım.
Bak Mustafa Savaş; Aydın’da örnekse şoför esnafımıza, Aydın Büyükşehir Belediyesi diğer tüm esnaf guruplarına olduğu gibi pandemi döneminde canını dişine taktı.
Boş boş konuşmadan evvel biraz ara kendi partinin meclis üyelerine sor. Aydın Büyükşehir Belediyesi mesela şoför esnafımızın ücretlerinde 2019-2020-2021 yıllarında herhangi bir, bak herhangi bir artışa gitmedi. Mesela M plakalarımızdan (2.685 esnaf) 2020 yılının pandeminin yoğun olduğu aylarında garaj ücreti almadı mesela. Okuyor musun Mustafa Efendi?
Mesela aynı dönemde minibüs esnafımızın giriş çıkış ücretlerinde %50 indirime gitti. 3 bine yakın taksi ve servis aracımızda çalışma ruhsatlarını tam %50 indirdi.
Şimdi bütün bunlar ortadayken boş konuşuyorsun deyince eminim kızıyorsundur sen. Kızma! Ne yap biliyor musun? Motorine gelen %44 zamla esnafının üzerinde %55 artan vergi yüküne el at. Yazık günah bu insanlara.
Esnafımıza bir destekte AKP hükümetinden gelsin de görelim. Hani derler ya “boş yapma”, “iş yap”!