CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Her ailenin evlatları ile ilgili hayalleri vardır. Okusun isterler, mutlu olsun, ayakları üzerinde dursun, vatana millete hayırlı bir birey olmasını temenni ederler. Bu hayallerin gerçekleşmesi için canla başla çalışırlar. Anne ve babalar evlatları için en çokta mücadele ederler. Öyle zorlu öyle meşakatli süreçtir ki ancak yaşayan bilir.
Üniversite sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerimiz okuyacakları kentlere gitmeye başladı. Öğrencilerimiz okumak için gittikleri kentlerde ciddi barınma sorunları karşısında çaresiz kalıyor. Bu konuda çok sayıda telefon alıyoruz. KYK yurtlarının yetersizliğinden, yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan dolayı özel yurtlara gücü yetmeyen vatandaşlarımızın çaresizliğine tanık oluyoruz. Okulunu donduran gençlerimize kadar şahit olduk ne yazık ki.
İşte AKP iktidarının özeti tam da bu. Okumak isteyen, çabalamak isteyen, bin bir emekle kazandığı üniversiteden, hayallerinden maddi zorluklar yüzünden vazgeçmek zorunda kalan gençlerimiz.
Asgari ücretliye, emekliye, memura yaptığı komik zamlarla, çiftçinin, üreticinin, esnafını zor durumda bırakarak kaderine terk etmesiyle birlikte aileler çocuklarının karşısında boynu bükük durumda kalıyor.
Daha bugün Cengiz Holding yine vergi muafiyetine alınıyorken, bu ülkenin gençleri kaderine terk ediliyor. Yüzde 21, 7 büyüme açıklanıyor ama gençler kalacak yer dahi bulmakta zorlanıyor. Sahte algı ve rakamlarınızla ancak günü kurtarırsınız ama bu ülkenin geleceğini bu gençler kurtaracak.
Bu ülkenin gençlerine sahip çıkmak bu devletin görevidir, sorumluluğudur. Türkiye'nin geleceği 5'li çetenin ellerine değil, bizim gençlerimizin ellerine, zihinlerine, akıllarına teslim edilmelidir. Ekonomik olarak bitirdiğiniz vatandaşlarımızın haklarını kimlere, nerede ve nasıl peşkeş çekildiyse elbet hepsinin hesabı sorulacaktır. Lakin üniversiteyi kazanmış hayallerinin peşinden koşan bu gençlerimizim derdine biran önce derman olmak hükümetin görevidir. Bu ülkenin geleceğinin sahibi gençlere dahi sahip çıkamıyor, en temel hakları olan barınma hakkında dahi bu gençler sorun yaşıyorsa buda sizin ayıbınız ve beceriksizliğinizdir.