Başkan Gürbilek, “ AKP Aydın milletvekillerine de buradan sormak lazım, neden Davutlar’da, Güzelçamlı’da, Akbük’te tam donanımlı bir hastane halen yok?” dedi.

Başkan Gürbilek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Özellikle sağlık sisteminin açıklarının ve pandeminin büyük bölümünde yapılan kritik hataların sonuçlarını; küçülen ekonomimiz, işsiz kalan ya da iflas eden yüzbinler, milyonlar olarak yaşadık yaşıyoruz.

AKP hükümeti toplam aşı dozuyla algı yaratmaya çalışsa da hepimiz görüyor ve biliyoruz ki, halen daha toplumsal bağışıklığa çok uzağız.
Turizm sezonunu kaçırmamak adına, köklü tedbirler alınmadan gevşetilen tedbirler de yeni bir dalgayı üzerimize üzerimize getiriyor.

Peki AKP hükümeti pandemi yönetiminde başarısız da, yerel sağlık hizmetlerinin verilmesin de başarılı mı?
Bakınız tüm Ege ve Akdeniz kentlerinin sahillerinde olduğu gibi, Kuşadası ve Didim sahillerinde de yaz nüfusu 1 milyonu aştı. Akbük, Güzelçamlı, Davutlar gibi turizm merkezlerimizde yaz aylarında adeta nüfus patlaması yaşanıyor.

Örneğin Davutlar’da tatilini geçiren bir vatandaşımız sağlık hizmetlerini nereden ve hangi düzeyde alabiliyor? Mesela bir yurttaşımız yazlığında kalp krizi geçirse nereye sevk ediliyor? Davutlar’da uzman hekim var mı? Ne yazık ki yok. Haydi Kuşadası’na ya da Söke’ye, ya da Aydın’a, İzmir’e.
Akbük’te durum farklı mı peki? Ne yazık ki hayır. Didim Devlet Hastanesi’ne gidilmek zorunda kalındığında, mesela Didim Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde kaç yatak var acaba? Ya da Kuşadası’nda? Yoksa tatil için Kuşadası ve Didim turizm tesislerini seçen ya da yazlıklarına gelen sayısı milyonları bulan insanımız, başlarına bir iş gelse Kuşadası Devlet Hastanesi’nin 12 erişkin yoğun bakım yatağında 13. Kişi ya da Didim’de 4 yatakta 5. Kişi olup müdahale bile edilemeden açıkta kalarak başına bir iş gelmemesi için dua mı edecek?

Merak edenler için söyleyeyim bu bilgileri de bu hastanelerin resmi internet sitesinden aldım.
AKP Aydın milletvekillerine de buradan sormak lazım, neden Davutlar’da, Güzelçamlı’da, Akbük’te tam donanımlı bir hastane halen yok?