Başkan Çerçioğlu ve ekibi bu kez de Söke İlçesi Çavdar-Mersinbelen arasında yol yapım çalışması yapıyor. Bölge halkının 1985 yılından beri açılmasını beklediği yol Topuklu Efe sayesinde yapılıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından kısalacak yol ile vatandaşlar Aydın'a ve çevre ilçelere daha kısa sürede ulaşacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile başlayan ve kendisinin de yakından takip ettiği Söke İlçesi Çavdar Mersinbelen arasında bulunan ve 1985 yılından bu yana açılması beklenen yolda son aşamaya geldi. Bir çok mülki idare amiri ve bürokratın elinden geçen proje ancak bir türlü başlanamayan yol Topuklu Efe sayesinde açılıyor.

YOL 10-12 KİLOMETRE KISALACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri tarafından yaımı devam eden Çavdar-Mersinbelen arasındaki yaklaşık 4 km. olan yolda ciddi anlamda ulaşım kısalıyor. Yaklaşık 10-12 kilometre kısalacak olan yol ile vatandaşların Çine’ye, Koçarlı’ya, Karpuzlu’ya ve Aydın’a ulaşmalarında hem zaman, hem ekonomik açıdan kolaylık sağlanacak.

ÇAVDAR MUHTARI PAK:" 30 SENE RAFTA BEKLEYEN YOLUMUZU TOPUKLU EFE AÇIYOR "

Çavdar Mahalle Muhtarı Yalçın Pak ; yaklaşık 30 senelik olan projeye bir türlü başlanılmadıdığını, 2014 yılından sonra göreve gelen Bakan Çerçioğlu sayesinde yola başlandığını ifade etti. Pak," Topklu Efe göreve geldikten sonra yoğun ve titiz çalışmayla yolumuzu sıfırdan açıp, kullanılır hale getirmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarını köyümüzde misafir etmiştik. O toplantıda yolumuzun asfalt kaplamasını talep ettik. Çok kısa süre geçmesine rağmen Özlem Başkanımız hemen talimat verdi ve şu anda çok az bir işi kaldı. Yakında asfalt kaplaması da atılacak. Yolumuz kısalacak halka en büyük hizmet budur. Allah razı olsun" dedi.

AKKENTLİ: “TOPUKLU EFE’MİZ OLMAZ YAPILAMAZ DENİLEN NE VARSA YAPIYOR"

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun şehir yolu, dağ yolu, köy yolu demeden Söke’nin ihtiyacı olan tüm yollarda çalışma yürüttüğünü ifade etti. Akkentli,”Tüm yollarımızda gerektiği yerde sıcak asfalt, gerektiği yerde parke taşı, gerektiği yerde satih kaplama çalışması yapıyoruz. Bugünde Çavdar-Mersinbelen arasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çavdar Mersinbelen arasındaki yolumuz iki köyün ulaşımı için çok önemli bir yol. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yolun açılmasını ve iyileştirme çalışmalarını yapmıştık. En son yapmış olduğumuz köy ziyaretinde değerli muhtarımız bu yolun asfalt kaplanmasını talep etmişti. Biz bu talepleri Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik. Sayın Başkanımız çalışmaların en kısa sürede başlaması talimatını verdi. Ekiplerimiz burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Köyümüze hayırlı olsun mahallemize hayırlı olsun Koçarlı' ya Söke' ye hayırlı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız köylünün, çiftçinin, halkın her zaman yanında. Hem üreticilerimiz için hem de iki ilçeyi birbirine bağlama adına önemli bir yoldu. Allah razı olsun başkanımızdan. Özlem Başkanımız sadece bu yolu değil Demirçay Avcılar arasındaki yolu da sıfırdan açıp asfaltlamıştı. Ayrıca Kızılkarlar Akçakaya arasındaki üretici yolunu da yine sıfırdan açıp asfaltladı. Aynı zamanda Burunköy Akçakaya arasında ki ova yolunu da sıfırdan yaparak Söke'de ki vatandaşlarımıza kazandırdı. Çavdar Mersinbelen arasındaki bu yolumuz sıfırdan açılan 4. Yolumuz. Olmaz denilen yapılamaz denilen ne varsa Özlem Başkanımız tarafından yapılıyor"dedi.