CHP’li Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugünlerde AKP’nin, toplumumuzun yaşadığı, her alanda ama her alanda çuvallaması üzerine, panikle kafası kesik tavuk gibi sağa sola çarpan AKP’liden geçilmiyor ortalık.
Bunlardan bir tanesi de her manevrası duvara toslayan AKP meclis üyesi Bay Sayar.
Bay Sayar; sen her sakallıyı deden, herkesi de AKP mi sanarsın?
Aydın’da AKP olarak kaç tane köprülü kavşak yaptın bir söylesene? Birkaç ay teknik gerekçelerle açılışı ötelendi diye yaygara kopardığın köprülü kavşak biterken hasetinizden çatladınız da, 7 km çevre yolunu o sayede 14 yılda bitirebildiniz, tam 14 yıl! Üç usta tutsanız 10 senede biterdi. Karayolları şu Denizli istikametindeki onlarca ışıktan birini, ya da çile ışıkları adı verilen Sazlıköy’e ne zaman köprülü kavşak yapmaya karar verecek acaba?
Hoş onu da beceremezsiniz ya! Ya bırakın dağınık kalsın, şunun şurasında iktidardan gitmenize 1,5 yıl kaldı, ya da izin verin büyükşehir yapsın. Tıpkı bugün sizin de vızır vızır geçtiğiniz Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 4 köprülü kavşak gibi.
Bir şey söyleyeyim mi Bay Sayar, siz kategorik olarak hizmete karşısınız. Hizmet edene kıskançsınız, fesatsınız.
Aydın otogarına da, Dalama Yörük Ali Efe Köprüsünü de 20 yıldır söz verip yapmadığınız Yamalak Köprüsüne de, Kuşadası Tariş’e de hep karşıydınız.
Kendiniz taş üstüne taş koymayı beceremezsiniz, ama şu memlekette hoş bir seda bırakmak isteyen herkese, her şeye karşı olursunuz.
Ha bu arada önerge verdiniz, kendiniz dediniz ki AKP hükümeti pandemi döneminde şişmiştir, esnafını orta yerde bırakmıştır, sefilleri oynatmıştır.
Büyükşehir Aydın halkının, esnafının hep yanında oldu siz dertlenmeyin. Evet AKP iki maskeyi dağıtamadı belki ama, Aydın Büyükşehir Belediyesi bir an bile vatandaşına aman dedirtmedi.
Ama dön kendi belediyelerine bir sor bakalım; Kuyucak’a, Buharkent’e Karacasu’ya sor uzağa gitme, “millet ittifakının esnaf için ilçe meclislerinde verdiği önergeleri siz gündeme bile almamışsınız, hayırdır” de! Tribünlere oynama Bay Sayar, böyle madara olursun bak.
Daha geçen ay emniyet müdürlüğümüze yer tahsisine kendi meclis üyen ret oyu verdi hatırla. Dedim ya siz yapılan her şeye, her hizmete karşınız, sizin olayınız bu olmuş artık.
Tabi üzgünüm ama, vatandaşlarımız biraz bekleyecek. Azıcık sıkacak dişini. O mümkün mertebe halkımızın önünden kaçırdığınız sandığı, isteseniz de istemeseniz de önümüze koyacaksınız.
İşte o zaman Bay Sayar size söz devri sabık yaratmayacağız. Sizin yapamadığınızı yapacağız; sadece ama sadece, gece gündüz demeden bu cefakar millete hizmet edeceğiz, proje üreteceğiz, yerel iktidarımızı genel iktidar ile taçlandıracağız.