Haber Aydın’a Google News'te abone olun

 Her felakette vatandaşa IBAN vererek yardım isteyen iktidar, Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin ardından yine IBAN verdi.

İktidarın her felaket sonrasında IBAN vererek vatandaşlardan yardım istemesi tepki topluyor.

Son olarak Erdoğan'ın kararıyla, Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından "yardım kampanyası" başlatıldığı duyuruldu. 

DEPREM SONRASI "YARDIM KAMPANYASI"

Geçtiğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası AFAD yardım kampanyası başlattığını duyurmuş ve banka hesap numaralarını paylaşmıştı. 

AFAD yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı tarafından vatandaşların yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesinin uygun görüldüğü"nü anımsatmıştı. 

"MİLLETİMİZ CÖMERTTİR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz ay sonunda Antalya'da başlayan ve günlerce süren orman yangını sonrasında valiliğin yardım hesabı açtığını söyleyerek, "Milletimiz cömerttir, elinden gelen desteği her zaman yapar." demişti. 

"BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM" KAMPANYASI

Daha önce koronavirüsle mücadele kapsamında  AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan milli dayanışma kampanyasının başlatıldığını açıklamıştı. 

Nisan 2020'de Bakanlar toplantısının ardından konuşan Erdoğan, şunları kaydetmişti:

"Milli dayanışma kampanyası başlatıyoruz. ‘Biz Bize yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum."