Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, suç örgütü lideri Sedat Peker’in Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan hakkındaki iddialarını gündeme getirdiği için Fidan tarafından kendisine 100 bin liralık tazminat davası açıldığını açıkladı.

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının bugünkü konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin konuşan Başarır, “ Türkiye’de bu türlü kirli ilişkiler yargılama konusu olmaz çünkü yargının klavyesi Saray’da video görüntüleri bile olsa yargı hareket etmez çünkü tuz kokmuş! Ama şunu söyleyeyim: Bu iddiayı siz atmıyorsunuz, ben atmıyorum Burhan Kuzu’nun danışmanı ortaya atıyor?” dedi.

Burhan Kuzu’nun ölümüne ilişkin de konuşan Başarır, “Adli Tıp öyle gelişmiş ki gerekli testler ve tahliller yapılırsa nedeni ortaya çıkar ancak bunu araştıracak bir savcı yok Türkiye’de!” ifadelerini kullandı. Zindaşti olayını 3 yıl önce sorduğunu belirten Başarır “Sedat Peker’in tweetlerine ne gerek var? Ben bunu sorduğumda gereken yapılsaydı belki Türkiye bugün bunu konuşmayacaktı ama devlette hiçbir şey gizli kalmaz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin temizlenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Başarır, “Yargı suskun, Meclis işlevsiz, bu olabilecek bir şey değil. Biz Sedat Peker’in bugüne kadar iddia ettiği her şeyi sormuşuz zaten. Bir milletvekilinin evinde kendi silahıyla intihar ettiği söylenen kadını araştırmamışlar” dedi.

İLK KEZ AÇIKLADI

Türkiye’nin yardım istemesinin üzücü olduğunu belirten Başarır, “Ama bunu ülkeyi bu hale getirenler düşünsün onlar utansın! Mersin’de Muğla’da uçaklar vızır vızır geziyor da biz mi iftira atıyoruz sanki?” diye sordu. Başarır, ayrıca İrfan Fidan ile ilgili Sezgin Baran Korkmaz’ın iddialarını ortaya attığı için Fidan kendisine 100 bin liralık tazminat davası açtığını açıkladı.