Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından özel bir işletmeye kiralanan Milli Park’ta uygulanan fahiş fiyat politikasıyla ilgili sert bir açıklama yaptı. AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’ye seslenen CHP’li Gürbilek, “İlçemizde biliyorsunuz ülkemizin de gözbebeği Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı yer almakta. Hem ilimizin hem de ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız, çam ağaçları ve eşsiz doğayla mavinin buluşma noktasına, onlarca yıldır gelip bu eşsiz güzelliği yaşıyorlardı. ‘Yaşıyorlardı’ diyorum çünkü bu eşsiz güzellik, artık öyle her bir vatandaşımızın sahip olabileceği türden bir imkân olmaktan AKP hükümeti tarafından çıkarıldı, adeta birilerine gelir kapısı yapıldı. Sayın AKP İlçe Teşkilatı Başkanı milli parkta uygulanan bu fahiş fiyatlarında halk adına takipçisi olacak mısınız? Yoksa her zaman olduğu gibi sizler için iktidarınızın yanlış uygulamalarında "duymadım, görmedim, bilmiyorum" denklemi mi geçerli olacak” dedi.

Milli Park’a giriş için 800 TL’yi cebinize koymanız gerekiyor diyen Gürbilek, “Bilginiz olması açısından dört kişilik bir aileyseniz şöyle gelip güneşlenmek için milli parka giriş ücreti dâhil 800 TL’yi bir cebinize koymanız gerekiyor. Yemenizi içmenizi saymıyorum. Yalnızca oturup güneşlenmeniz için. Su dahi yok bu hesapta” dedi.

Başka Gürbilek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

El insaf!… İnsan biraz ar eder…
Sayenizde “milli park” ifadesindeki “milli”lik de “park” da ortadan kayboldu.
2800 TL asgari ücretle zar zor yaşamaya çalışan vatandaşımızlardan kaçı maaşının 800’ünü bir gün güneşlenmek için ödeyebilir acaba hiç düşündünüz mü? 365 günde 1 gün ailesi ile birlikte nefes alma hakkını da ellerinden alındığının farkında mısınız?
Aslında siz bu uygulamalarınızla doğrudan, lafı eğip bükmeden, bundan böyle "parası olmayana milli park da yok hizmet de yok. Bizde hizmet sadece bizim zenginleştirdiklerimize var" diyorsunuz.
O zaman "parası olmayan AKP den artık bir hizmet görmese de olur gerçeğini" çıkın vatandaşa açık açık ilan edin.
Ya da dönün Milli Parklar Genel Müdürlüğünüze, “nedir bu kepazelik bu aymazlık kardeşim” diyip, bugünden tezi yok bu fahiş fiyat uygulamasını, aymazlığını durdurun, işletmeciye “yardımcı” olacağınıza vatandaşa “yardımcı” olun!